fbpx

Ce succes are Huawei in ciuda interdictiei SUA. In cifre

Ce succes are Huawei in ciuda interdictiei SUA. In cifre

Compania chineza de telecomunicatii si de smartphone-uri Huawei a inregistrat o crestere puternica a veniturilor in prima jumatate a anului, dar compania a avertizat cu privire la dificultatile pe care le are in fata, din cauza interdictiei SUA.

Multi au presupus ca Huawei va intampina dificultati uriase in urma interdictiei SUA in urma careia compania chineza nu mai avea voie sa deruleze afaceri cu companiile din SUA.

Aceasta interdictie a reprezentat o piedica uriasa, pentru ca compania chineza se aprovizioneaza cu multe componente si cu software de la companiile din SUA pentru smartphone-urile sale.

CITESTE SI:  Unde poti citi interviuri interesante cu Satoru Iwata, fostul CEO Nintendo

Din cauza interdictie, multi s-au intrebat daca asta ar putea insemna sfarsitul aspiratiilor Huawei de a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume.

Dar se pare ca interdictia nu prea a afectat businessul Huawei. Conform unei stiri de BBC, desi Huawei e subiectul unei interdictii, compania chineza s-a bucurat de o crestere cu 20% a vanzarilor de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Ce zice HTC despre presupusa sa iesire din industria de smartphone-uri

Compania de smartphone-uri din China a raportat o crestere a veniturilor cu pana la 23% in prima jumatate a acestui an (desi nu a atins cresterea de 30% estimata de analisti).

De asemenea, livrarile de smartphone-uri au crescut cu 24%. Potrivit lui Liang Hua, presedintele Huawei, “Avand in vedere fundatia pe care am asezat-o in prima jumatate a anului, continuam sa vedem o crestere chiar si dupa ce am fost pusi pe lista neagra de SUA. Asta nu inseamna ca nu avem dificultati. Avem si ar putea afecta ritmul cresterii noastre pe termen scurt”.

CITESTE SI:  De ce un iPhone cazut din avion a supravietuit caderii si a fost gasit dupa 13 luni functional

Dificultatile companiei chineze Huawei de smartphone-uri pe care s-a pus interdictie sunt cu siguranta departe de a se termina. Compania chineza inca se afla practic pe lista neagra a SUA, dar datorita evenimentelor recente, companiile din SUA pot acum aplica pentru licente pentru a li se permite sa deruleze afaceri cu compania chineza.

Sursa imagine: Flickr.com