fbpx

Ce stat ar fi atacat Telegram prin DDoS, conform CEO-ului companiei

Ce stat ar fi atacat Telegram prin DDoS, conform CEO-ului companiei

CEO-ul companiei Telegram – care detine serviciul de mesagerie criptata cu acelasi nume – a declarat miercuri ca serviciul de mesagerie s-a confruntat cu un atac DDoS sustinut de un stat.

Serviciul s-a confruntat cu un puternic atac DDoS, a spus Pavel Durov, CEO-ul Telegram. CEO-ul spune ca majoritatea adreselor IP implicate provin din China.

Dupa cum unii poate au auzit, compania Telegram s-a confruntat recent cu unele probleme de conectivitate si a dat vina pe un atac DDoS. Cu toate acestea, se pare ca nu era un atac DDoS obisnuit, ci unul orchestrat de un stat. Sau cel putin asta indica CEO-ul Telegram, Pavel Durov.

CITESTE SI:  Vulnerabilitatea iOS descoperita de Google pe care Apple nu a reparat-o inca

Conform tweet-ului CEO-ului Telegram, dimensiunea atacului DDoS indica faptul ca a fost organizat de un stat, ceea ce inseamna ca atacul ar putea fi sustinut de resursele guvenului unui stat.

CEO-ul companiei a indicat ca China ar putea fi implicata, iar asta datorita faptului ca majoritatea adreselor IP implicate sunt din acest stat.

CITESTE SI:  Apple Watch Series 3 este o mare inovatie a Apple, spune un analist

Acest atac DDoS a coincis perfect cu protestele din Hong Kong. Nu prea exista nicio modalitate de a sti daca hack-ul a fost executat la comanda guvernului din China, dar nu ar fi prima data cand China a fost acuzata de asa ceva.

Acum cativa ani, intr-o alta serie de proteste din Hong Kong, retelele de social media care au fost odata accesibile liber au fost temporar blocate, avand in vedere ca guvernul din China nu dorea sa cetatenii sai sa afle ce se intampla in Hong Kong.

CITESTE SI:  Cand se va inchide ultimul serviciu de pagere din Japonia

Cat despre motivul pentru care serviciul Telegram a fost vizat, acest serviciu foloseste criptare pentru a impiedica citirea mesajelor. Tocmai de aceea, serviciul Telegram este preferat de protestatari pentru a comunica si a-si coordonata activitatile, fara ca autoritatile sa stie.