fbpx

Ce spune CEO-ul Apple, Tim Cook, despre ura pe platformele sale

Ce spune CEO-ul Apple, Tim Cook, despre ura pe platformele sale

CEO-ul Tim Cook al Apple a oferit un mesaj despre ura in timpul acceptarii unui premiu la un eveniment din New York City. Acest CEO Tim Cook a fost recunoscut pentru rolul sau in promovarea unitatii, diversitatii si a progresului social si in combaterea urii.

Platformele de social media, cum ar fi Facebook si Twitter, au fost criticate in ultimii ani pentru ca nu au depus suficiente eforturi pentru a reduce ura din serviciile lor.

Au existat cazuri in care acestor platforme le-a luat mai mult timp decat ar fi trebuit pentru a elimina astfel de continut, iar Apple si CEO-ul Tim Cook vor sa stim ca nu suporta acest lucru.

CITESTE SI:  Un patent Samsung iti va permite sa-ti transformi smartphone-ul Android intr-un laptop Windows

CEO-ul companiei, Tim Cook, a primit recent un premiu “Courage Against Hate” de la Anti-Defamation League. In timpul discursului de acceptare, CEO-ul a reiterat ca pe platformele companiei Apple nu exista loc pentru ura.

Potrivit CEO-ului Tim Cook al Apple, “Avem doar un singur mesaj pentru cei care doresc sa raspandeasca ura, dezbinare si violenta: Nu este loc pentru voi pe platformele noastre. Nu aveti un camin aici”.

CITESTE SI:  Ce preturi au laptopurile Samsung alternative la MacBook Pro

Mai devreme in acest an, Apple a retras podcast-uri – care apartineau teoreticianului de conspiratii de extrema dreapta Alex Jones – de pe platforma iTunes si din aplicatia Podcast.

Se pare ca Apple a fost prima companie care a efectuat miscarea si a aparut un efect de domino asupra restului industriei. Pe langa compania Apple a CEO-ului Tim Cook, si alte companii precum YouTube, Spotify, Facebook si Twitter au procedat la fel prin interzicerea acestui individ care instiga la ura pe platformele si serviciile lor.

CITESTE SI:  S-a aflat daca serverele Super Micro au avut cipuri malitioase sau nu

CEO-ul Tim Cook al Apple a adaugat, “Credem ca viitorul ar trebui sa apartina acelora care folosesc tehnologia pentru a construi o lume mai buna, mai inclusiva si cu mai multa speranta. Eu cred ca cel mai sacru lucru pe care fiecare dintre noi il primim este judecata noastra, moralitatea si propria dorinta innascuta de a ne separa de rau. Alegerea de a renunta la aceasta responsabilitate intr-un moment de incercare este o greseala”.