fbpx

Ce spune Apple despre afirmatiile conform carora iOS este vulnerabil la hack-uri de forta bruta

Ce spune Apple despre afirmatiile conform carora iOS este vulnerabil la hack-uri de forta bruta

Apple a raspuns sambata stirilor care indicau ca un cercetator in domeniul securitatii a descoperit ca este simpla evitarea protectiei bazate pe cod din iOS, spunand ca vulnerabilitatea este, de fapt, rezultatul unor teste eronate.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenii de hacking, hack-urile de forta bruta sunt practic, asa cum indica numele, hack-uri care se concentreaza doar pe “forta”, in speranta ca sistemul va fi spart in cele din urma dupa numeroasele incercari de hacking.

CITESTE SI:  iPad-ul de buget al Apple care s-ar putea lansa intr-o perioada neobisnuita

Acest lucru se intampla de obicei in cazul parolelor, in cazul carora atacatorul foloseste toate tipurile de combinatii de parole posibile pana cand o gaseste pe cea corecta.

Recent, a existat un scurt moment de panica pentru utilizatorii iOS ai Apple, pentru ca Matthew Hickey, cofondatorul unei companii de securitate, a sustinut ca iOS este susceptibil la hack-uri de forta bruta.

Cu toate acestea, din fericire s-ar putea sa nu fie cazul pentru iOS, pentru ca, intr-o declaratie oferita celor de la AppleInsider, compania Apple a spus: “Stirea recenta despre evitarea codului pe iPhone a fost o eroare si un rezultat al testelor incorecte”.

CITESTE SI:  La ce e bun modul portret Focus lansat de Instagram

Practic, Matthew Hickey indicase initial ca a existat un exploit care a permis atacatorilor sa trimita coduri prin Lightning unui Apple iPhone blocat. Acestea vor fi trimise ca un sir consecutiv fara spatii si vor contine toate combinatiile posibile de la 0000 la 9999, sau de la 000000 la 999999.

CITESTE SI:  Ce autonomie are taxiul zburator electric al Toyota si Joby

Se spunea ca aceasta metoda este capabila sa ocoleasca intarzierile intre incercarile incorecte de introducere a codurilor pe iOS. Acestea fiind spuse, Matthew Hickey a continuat cu un update in care recunoaste ca poate hack-ul de forta bruta asupra iPhone-ului Apple nu ar fi functionat asa cum credea initial, asa ca pentru moment utilizatorii iOS ai Apple pot fi siguri ca aceasta metoda de hacking nu este posibila.