fbpx

Ce solutie are Boeing pentru avioanele 737 Max predispuse la prabusire

Ce solutie are Boeing pentru avioanele 737 Max predispuse la prabusire

Cele mai recente avioane Boeing 737 Max au intrat in lumina reflectoarelor dupa pierderea a doua astfel de aeronave in prabusiri fatale la distanta de doar cateva luni.

Acest lucru e ceva nemaiauzit in ziua de azi. Se pun multe intrebari cu privire la siguranta oferita de aceste aeronave. Boeing a anuntat acum scurt timp ca va lansa un update software pentru 737 Max luna viitoare.

Acest update a fost dezvoltat in urma prabusirii zborului 610 al Lion Air in urma caruia au murit 189 de oameni. Boeing spune ca update-ul aduce schimbari pentru sistemele de control de zbor, pentru manualele de operare, instruirea echipajului si ecranele pilotilor.

CITESTE SI:  Ce spune CEO-ul Apple despre motorul de cautare Google

Numitorul comun in prabusirile companiilor aeriene Lion Air si Ethiopian Air a fost avionul Boeing 737 Max 8. Nu au existat supravietuitori in niciunul dintre ele.

Avand in vedere ca ancheta sa afla in stadii incipiente, nu a fost inca stabilita o legatura oficiala intre ambele prabusiri. Boeing va emite update-ul de software pentru toate iteratiile modelului 737 Max.

CITESTE SI:  Kodak isi anunta propria moneda virtuala

Conform stirilor, pilotii Lion Air aveau o problema cu o noua caracteristica denumita MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System).

S-ar putea ca aceasta a fost activata din greseala si ca a impins varful avionului in jos, acest lucru ducand la prabusirea acestuia. Pilotii s-ar fi luptat cu controalele, dar se pare ca nu au reusit sa redreseze avionul.

Exista ingrijorari cu privire la faptul ca s-a intamplat ceva similar si cu zborul Ethiopian Airlines, dar nu s-au gasit dovezi in acest sens. Unele stiri indica faptul ca pilotii nu au stiut ca sistemul MCAS exista in avionul 737 Max inainte de prabusirea aeronavei Lion Air.

CITESTE SI:  De ce Facebook ar putea introduce caracteristica care arata timpul petrecut pe platforma sa

Boeing a sfatuit intre timp companiile aeriene sa-si instruiasca pilotii cu privire la MCAS. Compania Boeing sustine ca avionul 737 Max este un avion sigur, dar unele companii aeriene nu sunt atat de sigure si au lasat la sol aceasta aeronava si au interzis-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *