fbpx

Ce smartphone ar putea detecta daca ai avut un accident auto

Ce smartphone ar putea detecta daca ai avut un accident auto

Un anume smartphone cu noul sistem de operare Android Q ar putea detecta daca am trecut printr-un accident auto, conform celor de la XDA Developers. E posibil ca nu toate telefoanele vor fi in stare de asa ceva.

In cazul proprietarilor de anumite smartphone-uri, data viitoare cand conduc si au un accident auto, exista mari sanse ca smartphone-ul lor si-ar putea da seama ca au avut un accident auto si sa sune la serviciile de urgenta in locul lor.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea lansa un iPhone 5G abia in 2021

Asta conform unei descoperiri recente de catre cei de la XDA Developers care au gasit indicii pentru aceasta caracteristica in ultima versiune beta a Android Q.

Acestia au descoperit o noua aplicatie Google denumita “Safety Hub” cu diverse referinte la accidentele auto. De asemenea, se pare ca referintele indica faptul ca aceasta caracteristica ar putea fi exclusiva pentru smartphone-urile Pixel.

Asta inseamna ca telefoanele non-Pixel s-ar putea sa nu primeasca caracteristica. Astfel, Google ar putea determina ca smartphone-urile sale Pixel sa fie mai atragatoare pentru consumatori decat telefoanele rivale.

CITESTE SI:  Ce pret au ochelarii inteligenti AR Blade ai Vuzix

Acestea fiind spuse, nu este clar cum ar putea functiona aceasta caracteristica si cum ar putea smartphone-ul Pixel sa stie daca utilizatorul a avut un incident.

Este posibil ca se va baza pe senzori precum accelerometrul pentru detecta daca telefonul Pixel s-a oprit brusc din miscare. De asemenea, caracteristica s-ar putea baza si pe microfonul telefonului Pixel cu Android Q pentru a detecta sunet care ar putea suna ca un accident auto.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Motorola One si One Power sunt oficiale - pret si specificatii

Desi nu se mentioneaza ce se va intampla daca telefonul Pixel detecteaza un accident auto, probabil ca smartphone-ul Android Q va suna la serviciile de urgenta.

Similar cu caracteristica de detectare a caderii a lui Apple Watch care poate suna la urgente daca utilizatorul nu anuleaza apelul in timp util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *