fbpx
Ce sistem de operare mobil va integra autentificare 2FA nativa

Ce sistem de operare mobil va integra autentificare 2FA nativa

O noua versiune a unui sistem de operare mobil va integra autentificare 2FA nativa, fara vreo aplicatie terta, conform unor noi stiri. Dar in acest moment nu exista informatii despre eficienta sa.

Pentru a-ti securiza un cont, autentificarea cu doi factori (2FA) e obligatorie. Cu toate acestea, uneori acest lucru poate fi problematic deoarece implica descarcarea si utilizarea unei aplicatii terte care poate incetini procesul de conectare, ceea ce i-ar putea descuraja pe oameni sa o instaleze.

CITESTE SI:  VIDEO: Apple involueaza? Asa ar putea arata iPhone-urile din acest an

In incercarea de a elimina barierele pentru autentificarea cu doi factori, compania Apple din Statele Unite a anuntat ca va construi un autentificator in viitorul sistem de operare iOS 15.

Asta inseamna ca utilizatorii se pot baza pe sistemul de operare iOS 15 pentru a genera coduri de verificare pentru site-uri web si servicii care se bazeaza pe 2FA pentru logare.

Potrivit companiei Apple din Cupertino, Statele Unite: “Generati codurile pentru o sporire a securitatii la conectare. Daca un site web ofera 2FA, puteti configura codurile in sectiunea Passwords din Settings, fara a descarca vreo aplicatie suplimentara. Odata configurate, codurile 2FA vor fi autocompletate atunci cand va conectati”.

CITESTE SI:  Nivelul de performanta al cipului A15 al Apple comparativ cu A14

Obiectivul e de a permite autentificare 2FA nativa, fara aplicatii terte precum Google Authenticator si Authy. Cu toate acestea, acest lucru e doar in teorie. Noua functie la care lucreaza Apple pentru iOS 15 inca nu a fost testata in mod independent, asa ca nu e clar cat de eficienta e.

CITESTE SI:  Cu ce obstacole suplimentare se confrunta jucatorii Fortnite de pe iOS, fata de Android

Totusi, noua functie care va fi lansata cu sistemul de operare iOS 15 pare destul de interesanta. Ce parere ai despre functia integrata de autentificare cu doi factori din iOS 15? Te-ai baza pe aceasta functie sau preferi sa instalezi o aplicatie terta?