fbpx

Ce sistem de operare a reusit Windows 10 sa depaseasca

Ce sistem de operare a reusit Windows 10 sa depaseasca

Microsoft a incheiat anul 2018 drept una dintre cele mai valoroase companii din lume, dar si sistemul sau de operare a realizat ceva important. Cea mai noua versiune, Windows 10, este acum cel mai popular sistem de operare desktop din intreaga lume. Aceasta versiune are acum o cota de piata mai mare decat iteratia de pe locul al doilea.

Win 7 a fost mult timp cea mai populara versiune a sistemului de operare al Microsoft. Acest lucru s-a schimbat acum, cu circa un an de zile inainte ca compania sa renunte sa mai ofere asistenta pentru Win 7.

CITESTE SI:  Ce amenda risca cei din SUA daca distribuie meme-uri

Windows 10 a devenit cea mai populara versiune a sistemului de operare al Microsoft. Acestei versiuni i-au trebuit 3 ani si jumatate pentru a fi iteratia dominanta.

Potrivit Net Applications, cota de piata a Windows 10 a fost de 39,22% in decembrie 2018, comparativ cu 36,9% pentru Win 7. E posibil ca Microsoft s-a asteptat initial sa obtina acest avantaj pentru Windows 10 mult mai devreme, dar a fost nevoie de 3 ani si jumatate pentru a reusi acest lucru.

CITESTE SI:  Aproape am primit un sistem dual camera pe Samsung Galaxy S8?

Acest lucru arata cat de populara este versiunea Win 7, avand in vedere ca si-a mentinut o pozitie dominanta pentru atat de mult timp. In ciuda faptului ca s-a lansat acum 10 ani in urma.

Microsoft a planificat initial sa aiba un miliard de dispozitive care ruleaza Windows 10 in termen de 3 ani de la lansarea acestei versiuni. Cu toate acestea, compania a decis ulterior sa prelungeasca aceasta perioada cand a devenit evident ca planul initial era prea ambitios.

CITESTE SI:  Ce proces judecatoresc a castigat Nintendo dupa circa 7 ani

In prezent, sistemul de operare ruleaza pe peste 700 de milioane de dispozitive. Compania Microsoft intentioneaza sa incheie asistenta pentru Win 7 incepand cu 14 ianuarie 2020.

Microsoft se va confrunta cu sarcina dificila de a-i convinge pe clientii de business sa treaca la sistemul de operare Windows 10. Mai ales pe cei care au fost dispusi sa plateasca in plus pentru programul Extended Security Updates pentru Win 7.