fbpx

Ce serviciu ar putea ameninta moneda virtuala a Facebook

Ce serviciu ar putea ameninta moneda virtuala a Facebook

In 2018, Bloomberg a dezvaluit ca Facebook dezvolta o moneda virtuala bazata pe dolarul american pe care utilizatorii o vor putea transfera unii altora prin WhatsApp.

Dar conform unei stiri de Wall Street Journal, Facebook are planuri si mai mari. Se spune ca reteaua sociala a inceput sa formeze acorduri cu zeci de retaileri online si institutii financiare. Astfel ar putea rivaliza cu servicii precum Apple Pay.

Anul trecut, s-a spus ca Facebook dezvolta o moneda virtuala proprie care ar fi bazata pe dolarul american. S-a spus ca utilizatorii vor fi capabili sa o transfere unii altora prin WhatsApp.

CITESTE SI:  Utilizatorii isi ofera datele personale dar nu sunt incantati de acest lucru

O noua stire mentioneaza faptul ca planurile companiei Facebook pentru moneda virtuala bazata pe dolarul american au depasit cu mult asteptarile initiale.

Conform The Wall Street Journal, compania lucreaza cu zeci de retaileri si institutii financiare pentru a obtine un sprijin semnificativ pentru o platforma de plati bazata pe acea moneda virtuala, pentru a fura din cota de piata a Apple Pay si pentru a ameninta serviciul de plati al Apple.

CITESTE SI:  Australia creeaza o echipa pentru a proteja alegerile electorale de atacurile cibernetice

Stirea mentioneaza ca Facebook lucreaza la acest proiect de mai mult de un an. Designul a fost proiectat pentru a fi folosit pentru transferuri personale si achizitii nu doar pe platforma companiei Facebook, ci si pe alte site-uri web.

Ar functiona la fel ca optiunile de plata existente precum PayPal care sunt folosite la scara larga online. De asemenea, ar putea exista un program de recompense, utilizatorii putand primi fractiuni de moneda virtuala atunci cand cumpara de pe platforma sa sau vizualizeaza anunturi. Acest lucru i-ar atrage cel mai probabil pe oameni sa incerce acea moneda virtuala la care Facebook a lucrat in mod discret de peste un an. Ramane sa vedem ce va urma.