fbpx
Ce se va trimite pe Luna in 2022, inainte de oameni

Ce se va trimite pe Luna in 2022, inainte de oameni

Agentia spatiala americana a programat ca in anul 2024 sa aiba loc o noua expeditie cu oameni pe Luna. Insa, inainte de asta, doreste sa trimita altceva, pe Polul Sud al acestui satelit natural. Si, chiar asa, nu e vorba despre oameni. Pentru asta, a acordat unei companii din Statele Unite un contract in valoare de circa 75 de milioane de dolari.

Omenirea e cu un pas mai aproape de urmatoarea aselenizare pe Luna, intrucat agentia spatiala NASA a oferit un contract in urma caruia un kit de explorare va fi dus pe satelitul natural inainte de misiunea cu oameni din 2024.

CITESTE SI:  De ce oamenii sunt extrem de interesati de filmul The Irishman al Netflix

Compania Masten Space Systems din California, Statele Unite, a castigat contractul de 75,9 milioane de dolari pentru a transporta si opera opt sarcini utile pe Polul Sud al Lunii in 2022, ca parte a programului Artemis al agentiei spatiale.

Aceste sarcini utile vor cuprinde 9 instrumente stiintifice care vor evalua compozitia prafului de pe Luna, vor testa tehnologiile de aselenizare cu precizie si vor evalua radiatiile de pe satelitul natural.

CITESTE SI:  Jaguar foloseste o tehnologie NASA pentru a monitoriza undele cerebrale ale soferilor

Toate astea sunt necesare pentru ca agentia spatiala din Statele Unite sa-si indeplineasca ambitia de a stabili o explorare sustenabila a Lunii pana in 2028.

Se spera ca ceea ce vom afla despre satelitul natural va permite agentiei spatiale sa se pregateasca pentru urmatorul pas, cel al trimiterii de oameni pe Marte.

CITESTE SI:  Companiile mobile cu incarcatoare wireless la distanta

“Luna e foarte pretioasa stiintific, iar aceste sarcini utile vor avansa ceea ce stim si vor contribui la definirea si imbunatatirea actiunilor stiintifice ale astronautilor”, a declarat Thomas Zurbuchen de la agentia spatiala din Statele Unite.

“Eforturile noastre de livrare a instrumentelor stiintifice pe Luna incearca sa demonstreze cum accesul frecvent si cu costuri reduse la suprafata satelitului natural poate contribui la avansarea stiintei si explorarii”.