fbpx

Ce se va intampla cu casca VR Cardboard a Google

Ce se va intampla cu casca VR Cardboard a Google

Compania Google din Statele Unite are planuri pentru casca sa VR (realitate virtuala) Cardboard creata din carton. Chiar daca renunta la aceasta, asta nu inseamna ca aceasta casca cu pret foarte redus a companiei Google din SUA ajunge la sfarsit.

Cu cativa ani in urma, compania din SUA a anuntat ca va intra in domeniul VR printr-o serie de initiative, dintre care una este platforma sa Daydream VR, iar cealalta este Cardboard – o casca VR foarte accesibila ca pret care permite foarte usor oricui sa foloseasca tehnologia de realitate virtuala.

CITESTE SI:  Cum este noul smartwatch Casio Pro Trek Smart anuntat oficial

Compania americana Google a anuntat recent ca va renunta la Daydream VR. Dar daca te intrebai ce inseamna acest lucru pentru castile sale de realitate virtuala Cardboard, se pare ca compania renunta si la acestea.

Intr-o postare de pe blogul sau, Google a anuntat ca va externaliza dezvoltarea Cardboard. Pentru cei care nu stiu, aceasta este literalmente o casca VR realizata din carton.

CITESTE SI:  Jocul Diablo Immortal a fost intampinat de reactii surprinzatoare

De asemenea, este relativ usor de construit, ceea ce inseamna ca, daca doresti, poti practic urma instructiunile Google si sa construiesti chiar tu una.

Alternativ, aceasta poate fi cumparata direct de la compania Google din SUA la o fractiune din pretul unei casti VR normale. Potrivit companiei Google din Statele Unite, “Astazi, lansam proiectul open source Cardboard pentru a permite comunitatii de dezvoltatori sa continue sa construiasca experiente Cardboard si sa adauge suport aplicatiilor pentru o diversitatea tot mai mare de rezolutii si configuratii ale ecranului smartphone-ului. Credem ca un model open source – cu contributii suplimentare din partea noastra – este cea mai buna metoda pentru ca dezvoltatorii sa continue sa construiasca experiente pentru Cardboard”. Deci, aceasta casca de realitate virtuala din carton a companiei din Statele Unite nu dispare.