fbpx

Ce scutiri va primi Huawei de la guvernul SUA

Ce scutiri va primi Huawei de la guvernul SUA

Compania Huawei din China ar putea primi anumite scutiri de la guvernul din SUA, conform stirilor. Au fost inregistrate in jur de 260 de cereri, dar nu neaparat din partea Huawei, ci din partea companiilor din SUA.

Asa cum multi au auzit pana acum, companiei Huawei i s-a interzis sa deruleze afaceri cu companiile din SUA. Cu toate acestea, in urma cu cateva luni, guvernul american a anuntat ca isi va atenua pozitia si, desi Huawei va ramane in continuare pe lista neagra a guvernului, companiei chineze ii vor fi acordate scutiri.

CITESTE SI:  Microsoft poate cumpara cu 10 miliarde de dolari aceasta companie

Am auzit stiri conform carora multe companii au solicitat aceste exceptii de la guvernul SUA, desi niciuna dintre companii nu a primit pana acum o scutire, dar se pare ca lucrul asta se va schimba in curand.

Conform unui interviu acordat celor de la Bloomberg, secretarul comertului din Statele Unite, Wilbur Ross, a dezvaluit ca aceste scutiri vor fi acordate foarte curand.

CITESTE SI:  Oppo Neo 7 este oficial - specificatii

Pana in prezent, au fost inregistrate circa 260 de solicitari de la companiile din Statele Unite, iar Ross spune ca sunt mai multe decat se astepta. Cu toate acestea, el a avertizat ca, desi vor fi inregistrate scutirile la guvernul SUA, nu toata lumea va primi aprobarea.

Nu e clar cine a aplicat pentru aceste exceptii de la guvernul SUA, dar probabil compania de tehnologie Google din Statele Unite ar putea fi una dintre ele, mai ales ca Google are o relatie stransa cu producatorii din China pe partea de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Functia Face ID a Apple ar putea fi mai putin precisa pentru a ajunge pe piata

De asemenea, este o scutire deosebit de importanta pentru Huawei, deoarece ar permite companiei chineze sa integreze din nou in smartphone-urile sale serviciile Google Play.

In momentul de fata, Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro sunt primele smartphone-uri Huawei care nu vin cu acele servicii. Daca scutirea este acordata de guvernul SUA, totul ar reveni la normal pentru compania din China.

Facebook