fbpx

Ce schimbari a adus Google pentru cea de-a 10-a aniversare a browserului Chrome

Ce schimbari a adus Google pentru cea de-a 10-a aniversare a browserului Chrome

Browserul Google Chrome a implinit 10 ani pe 4 septembrie. Pentru a sarbatori cea de-a 10-a aniversare, compania a lansat un update al browserului care contine un design nou si cateva caracteristici de productivitate.

Aspectul browserului Chrome va urma acum designul Google Material 2. Designul Material al Google a fost lansat in 2014 si este o colectie de principii de proiectare impreuna cu implementarea acestora.

Acestea sunt deseori rafinate pentru a imbunatati experienta generala a utilizatorilor (UX) care include nu numai partea vizuala, dar si principiile si logica UX.

CITESTE SI:  Pentru ce sunt acuzate aceste extensii de browser de la Avast si AVG

Utilizatorii browserului Chrome vor gasi o interfata de utilizator actualizata vizual, noi culori si cateva schimbari cu privire la locurile unde sunt pozitionate anumite elemente.

Per ansamblu, nu ne asteptam ca noile schimbari care celebreaza aniversarea vor fi un soc pentru utilizatorii existenti ai browserului, dar aceste schimbari par sa aiba logica pana acum. Update-ul managerului de parole pentru Chrome conduce la capitolul productivitate cu aceasta lansare.

CITESTE SI:  Ce vulnerabilitate au unele chei de securitate Titan de la Google

Ar trebui ca acesta sa fie mai bun in a recunoaste atunci cand este nevoie de o parola pe o pagina. De asemenea, cand te inscrii la noi servicii, versiunea desktop a Chrome pentru a 10-a aniversare poate genera si memora parolele pentru tine, ceea ce duce la parole mai puternice.

Recomandam cu insistenta sa utilizati o anumita forma de gestionare a parolelor, fie ca este vorba despre platforme precum LastPass sau 1password, sau in browsere precum Google Chrome.

CITESTE SI:  Aplicatia chinezeasca care elimina o parte din cenzura Chinei

Google afirma ca a determinat ca functia de autocompletare sa fie mai buna pentru elemente precum carduri de credit si adrese care sunt necesare pentru cumparaturile online.

O schimbare semnificativa a fost efectuata pentru Omnibox, bara URL+Cautare a Google Chrome. Incepand cu acest update, va raspunde la anumite intrebari fara a fi nevoie sa deschizi o noua fila in browser. Google spune ca anumite informatii precum vremea, persoane publice, traduceri si altele pot fi oferite astfel.

Facebook