fbpx

Ce sateliti importanti a reusit SpaceX sa lanseze in spatiu

Ce sateliti importanti a reusit SpaceX sa lanseze in spatiu

Compania SpaceX a lui Elon Musk a inceput sa lanseze in spatiu pe orbita Pamantului primii sateliti ai unui proiect de mare amploare al sau. O racheta Falcon-9 a fost lansata joi de la Cape Canaveral, Florida, racheta care avea la bord un numar de 60 de sateliti.

In aceasta saptamana, s-a spus ca SpaceX va incerca joi sa lanseze 60 de sateliti Starlink in spatiu. Asta dupa cateva amanari si anulari din cauza vremii si a verificarilor de ultim moment.

Dar se pare ca de data asta totul a decurs conform planului. Asta pentru ca, nu numai ca racheta Falcon-9 a reusit sa decoleze, dar a si reusit sa lanseze cu succes satelitii in spatiu.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a generat jocul Pokemon GO pana in prezent

Acest lucru a fost dezvaluit de contul de Twitter al SpaceX, dar si de CEO-ul Elon Musk al SpaceX care a anuntat ca toti cei 60 de sateliti au ajuns cu succes in spatiu pe orbita.

Cei care afla despre Starlink pentru prima data trebuie sa stie ca aceasta este o initiativa de-a lui Elon Musk si SpaceX de a aduce internet in toate partile lumii.

CITESTE SI:  Ce alta companie ar pregati streaming de gaming

Am vazut anterior cum companii ca Facebook au incercat sa aduca internet in toata lumea folosind drone, in timp ce Google a incercat sa foloseasca baloane cu aer cald.

Cu toate acestea, proiectul Starlink al SpaceX duce lucrurile mai departe. Asta pentru ca Elon Musk vrea sa lanseze pana la 12.000 de sateliti in spatiu pe orbita Pamantului pentru a oferi internet in toate colturile planetei.

Se asteapta ca acestia se vor baza pe energia solara pentru a functiona. De asemenea, se spune ca satelitii SpaceX au fost produsi din materiale care ard rapid la reintrarea in atmosfera, reducand astfel numarul de resturi spatiale care cad din spatiul cosmic si care se ciocnesc de sol, atunci cand acesti sateliti sunt abandonati.

CITESTE SI:  Cipurile Intel - defectul lor grav care nu poate fi reparat

Probabil va fi nevoie sa treaca un timp inainte ca serviciile de internet sa poata fi oferite de SpaceX prin Starlink, dar cel putin proiectul a inceput sa fie pus in aplicare.