fbpx

Ce s-a intamplat cu un tanar japonez care vindea uraniu online

Ce s-a intamplat cu un tanar japonez care vindea uraniu online

Un japonez de 16 ani este cercetat pentru vanzarea de uraniu online si chiar pentru procesarea minereului de uraniu intr-un tort galben. Cu toate acestea, cel mai probabil tanarul nu este un terorist, ci un pasionat de chimie fascinat de aceste provocari, conform unui analist de securitate.

Agentia de stiri Kyodo a informat ca tanarul japonez – care initial a fost acuzat pentru incalcarea legii de control al prafului de pusca intrucat a creat 2,4g de pentrita exploziva la domiciliu – a vandut uraniu online.

CITESTE SI:  Ce record mondial a doborat Xiaomi in India cu niste magazine

Un tanar japonez in varsta de 16 ani este cercetat dupa s-a descoperit ca vindea uraniu online. Si nu-i numai atat, acesta a reusit sa proceseze metalul radioactiv intr-un tort galben.

Cu toate acestea, un analist spune ca acel tanar japonez este doar un pasionat de chimie. Un analist de securitate indica faptul ca tanarul nu a vrut sa incalce legea, ci ca este doar un pasionat de chimie care a fost fascinat de procesarea metalului radioactiv intr-un tort galben.

CITESTE SI:  Tara in care elevii trebuie sa repete examenul online, din cauza unei erori tehnice

O cantitate semnificativa de minereu de uraniu este necesara pentru a se obtine chiar si o cantitate mica de material de fisiune. Radioactivitatea metalului radioactiv din tortul galben e destul de redusa.

O agentie de stiri a informat acum ceva vreme ca tanarul japonez a fost acuzat de incalcarea legii privind controlul “prafului de pusca”, deoarece a creat 2,4 grame de material exploziv in locuinta sa.

Japonezul a intrat prima data in atentia autoritatilor din cauza unui anunt din noiembrie 2017 de pe un site de licitatii online Yahoo pentru “Uraniu 99,9%”.

CITESTE SI:  Primul accident legat de Pokemon GO din Japonia deja a avut loc

Autoritatea de Reglementare Nucleara din Japonia a anuntat apoi politia cu privire la acel anunt online. Tanarul japonez in discutie a fost interogat in mod voluntar inainte de arestarea sa. Ceea ce anchetatorii nu au dezvaluit este daca minereul de uraniu a fost cumparat in Japonia sau daca provine din strainatate.