fbpx
Ce s-a intamplat cu un individ care a refuzat sa-si deblocheze iPhone-ul pentru niste talhari

Ce s-a intamplat cu un individ care a refuzat sa-si deblocheze iPhone-ul pentru niste talhari

Un pompier din Florida aflat in timpul liber a fost talharit de niste talhari. I s-au furat iPhone-ul de la Apple si alte obiecte. Talharii i-au cerut ulterior sa ofere codul de deblocare a iPhone-ului, la care individul a refuzat. Putem spune ca individul nu a luat decizia cea buna.

Majoritatea smartphone-urilor sunt dotate cu functii de securitate care cripteaza continutul telefonului pana cand este deblocat. Aceasta deblocare poate veni sub forma unui cod PIN, poate fi deblocare prin model sau deblocare biometrica.

CITESTE SI:  Pentru cine ar fi util iPhone-ul si smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza gazele otravitoare

Acest lucru impiedica oamenii sa-ti acceseze telefonul fara consimtamantul tau. De asemenea, impiedica si hotii si talharii sa-ti acceseze telefonul.

Din pacate pentru un individ din Florida, acesta a fost impuscat mortal dupa ce a refuzat sa-si deblocheze iPhone-ul pentru niste talhari. Individul a fost, se pare, in oras cu altii si se indrepta de unul singur catre locuinta prietenei sale cand acesta a fost talharit.

CITESTE SI:  VIDEO: Priveste ce se intampla cand ii ceri asistentului Siri sa faca beatboxing

Talharii la inceput s-au gandit sa nu-l impuste dupa ce i-au luat iPhone-ul si celelalte obiecte, dar ulterior au intors masina si i-au cerut individului sa ofere codul de securitate pentru iPhone.

Individul a refuzat, motiv pentru care talharii l-au impuscat mortal. Utilitatea codului e ca, fara acesta, talharii nu pot debloca iPhone-ul, ceea ce inseamna ca dispozitivul devine inutil si ca acestia nu-l pot folosi.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care detectarea caderii este oprita pe Apple Watch Series 4 in mod implicit

De asemenea, iPhone-ul de la compania Apple din Cupertino nu poate fi vandut, deoarece nu ar fi avut cum sa-l stearga fara cod. Din fericire, autoritatile au reusit sa-i depisteze pe hoti folosind datele celulare si cititoare de placute de inmatriculare. Au fost in cele din urma arestati trei barbati despre care se crede ca au fost implicati in atacul armat si in acea talharie asupra individului.