fbpx
Ce rover interesant s-ar putea sa fie trimis pe Luna

Ce rover interesant s-ar putea sa fie trimis pe Luna

Agentia spatiala din Statele Unite testeaza un rover de la o anumita companie de robotica. Acel rover e un rover destul de interesant si s-ar putea sa fie lansat catre Luna, dupa ce este testat, pentru a aduna informatii de pe acest satelit natural in timp ce se deplaseaza pe acesta.

CubeRover de la Astrobotic s-a indreptat catre Centrul Spatial Kennedy al agentiei spatiale americane, a anuntat compania de robotica pe 2 octombrie.

CITESTE SI:  Ce aliat al SUA va folosi echipamente Huawei pentru retelele sale 5G

Acest rover e conceput pentru a oferi o platforma mobila pentru instrumente stiintifice pe suprafata Lunii. CubeRover a fost dezvoltat impreuna cu Universitatea Carnegie Mellon, iar compania de robotica Astrobotic sustine ca este roverul cu greutatea cea mai mica din istorie.

Cantareste circa 4 kilograme. O echipa de la agentia spatiala americana NASA va petrece luni de zile testand CubeRover pe o suprafata lunara simulata.

Testele realizate de agentia spatiala din Statele Unite vor determina pe ce tipuri de pante, goluri si alte iregularitati de suprafata se poate deplasa roverul. CubeRover este conceput pentru a functiona cu diverse landere lunare, asa ca, daca isi va dovedi utilitatea si fiabilitatea, va fi folosit pentru o serie de misiuni spatiale.

CITESTE SI:  Cum incearca Apple sa combata stirile false

De asemenea, agentia spatiala din Statele Unite a ales compania de robotica Astrobotic ca partener comercial pentru o viitoare misiune pe Luna care va avea ca scop cercetarea Lunii pentru a gasi gheata acolo.

CITESTE SI:  De ce presedintele Donald Trump nu are voie sa blocheze utilizatorii de Twitter

Acest lucru va contribui la adunarea de informatii pentru viitoarele misiuni pe Luna cu echipaj uman lansate de agentia spatiala din Statele Unite. Ce parere ai despre asta?

Crezi ca CubeRover, roverul acelei companii de robotica, va reusi sa se descurce pe Luna? Esti de parere ca CubeRover va obtine aprobarea de la agentia spatiala americana de a fi lansat catre satelitul natural al Pamantului?