fbpx

Ce robot a fost testat de armata franceza pentru instruirea militarilor

Ce robot a fost testat de armata franceza pentru instruirea militarilor

Conform unei noi stiri, un anumit robot a fost testat in misiuni de instruire de catre armata franceza. In principal in scop de observare si de sporire a sigurantei trupelor armatei franceze.

Din pacate, acumulatorul unui robot s-a epuizat in timpul unei misiuni, deci autonomia acestor dispozitive poate fi o problema in misiuni.

Spot de la Boston Dynamics e unul dintre robotii testati de armata franceza in timpul sesiunilor de formare la o scoala militara din nord-vestul Frantei.

CITESTE SI:  Cum contracareaza Apple dispozitivele autoritatilor de deblocare a iPhone-urilor

Spot a fost folosit in timpul unei sesiuni de instruire de doua zile, cu scopul de a masura utilitatea robotilor in misiunile militare ale armatei franceze. Exercitiile au vizat sa-i determine pe viitorii militari sa se gandeasca la modalitati prin care dispozitivele Spot ar putea fi utile in viitoarele misiuni.

Viitorii militari au alcatuit trei misiuni, iar Spot a fost folosit in principal pentru observare. Scenariile au fost desfasurate de trupe mai intai fara, iar apoi cu roboti.

CITESTE SI:  Cui a oferit Apple multe smartphone-uri iPhone XR gratuite

S-a constatat ca robotii Spot au incetinit misiunile armatei franceze, dar au sporit siguranta trupelor. Autonomia acumulatorului a fost o problema, pentru ca acumulatorul lui Spot s-a epuizat in timpul unei misiuni.

Dispozitivele au fost imprumutate armatei franceze, potrivit unui tweet de catre scoala militara din Franta. Cu toate acestea, implementarea lui Spot in acest mod a fost fara stirea producatorului Boston Dynamics, a declarat un purtator de cuvant pentru The Verge.

CITESTE SI:  Cat de puternica va fi noua consola de jocuri Xbox Series X a Microsoft

Unii dintre robotii timpurii ai Boston Dynamics, inclusiv Atlas, au fost finantati de ramura DARPA a armatei americane, dar compania Boston Dynamics a renuntat treptat la legaturile sale militare.

Conditiile sale practic interzic folosirea dispozitivelor sale robotice ca arme. Totusi, Boston Robotics nu e neaparat impotriva folosirii robotilor sai pentru a mentine siguranta trupelor militare.