fbpx

Ce rival din Marea Britanie doreste Uber sa cumpere

Ce rival din Marea Britanie doreste Uber sa cumpere

O noua stire releva faptul ca compania Uber din Statele Unite va cumpara principalul sau rival din Marea Britanie. In prezent, serviciile Uber sunt disponibile numai in 14 orase din Marea Britanie, dar acest lucru se va schimba dupa ce compania din Statele Unite va cumpara acel rival din Regatul Unit.

Compania a anuntat ca cumpara Autocab, un furnizor britanic de servicii de rezervare pentru industria taxiurilor si creatorul unui rival pentru Uber. Aceasta miscare va permite companiei din Statele Unite sa incorporeze soferii Autocab in aplicatia sa proprie.

CITESTE SI:  Cum se pot crea blocaje de trafic false in Google Maps

De asemenea, amprenta companiei americane va creste in Marea Britanie daca cumpara rivalul, amprenta care acum e limitata la 14 orase. Majoritatea oraselor britanice, in afara de Londra, sunt deservite de cateva firme, in general firme independente de inchiriere de taxiuri.

Pana recent, rezervarea unui taxi necesita un apel telefonic, deoarece aceste companii nu aveau resurse pentru a crea altceva. Autocab – care a furnizat echipamente radio si altele – a construit Ghost, o platforma de rezervare bazata pe cloud si o aplicatie in gen Uber.

CITESTE SI:  Twitter nu va sterge conturile inactive inainte de asta

Acest serviciu a fost apoi vandut acestor firme de taxi din Marea Britanie si le-a permis sa aiba un sistem de rezervare online. Insa Autocab, constienta de faptul ca are pe Uber ca rival, a mers mai departe.

Autocab a initiat discutii intre firmele de taxi pentru a crea reteaua iGO Everywhere, rivala pentru Uber. Daca compania locala de taxi a unui cetatean din Marea Britanie se afla in Nottingham iar cetateanul calatoreste de exemplu in Cardiff, acest cetatean va putea rezerva o calatorie in aplicatia pentru Nottingham.

CITESTE SI:  Iranul este invinuit pentru atacul cibernetic asupra Parlamentului Marii Britanii

Acest lucru ii permite cetateanului din Marea Britanie sa nu fie nevoit sa foloseasca aplicatia Uber pentru o calatorie. Compania americana va putea, dupa cumparare, sa conecteze acesti pasageri cu operatorii locali.