fbpx

Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

Compania Facebook din Statele Unite s-a descurcat cu hartile in ultima vreme. Anul trecut, si-a deschis instrumentul de inteligenta artificiala pentru utilizatorii OpenStreetMap si si-a anuntat planurile de a recrea o planeta AR pe baza hartii 3D a lumii.

Mai recent, Facebook a implementat o harta interactiva pentru a mentine utilizatorii la curent cu raspandirea coronavirusului Wuhan. Acum, a cumparat Mapillary, o alternativa la Google Street View.

Mapillary este o platforma de imagini la nivel de strada care automatizeaza cartografierea. Incepand cu 2013, utilizatorii din aproximativ 190 de tari colecteaza fotografii cu cartierele lor folosind smartphone-uri, iar softul Mapillary le-a legat pe toate pentru a crea peisaje captivante la nivel de strada.

CITESTE SI:  T-Mobile restabileste conectivitatea la internet in Puerto Rico cu Proiectul Loon

Este practic un Google Street View bazat pe oamenii obisnuiti. Pana acum, toate imaginile din Mapillary au putut fi folosite gratuit de oricine in scopuri necomerciale, dar incepand de pe data 19 iunie 2020, acestea vor fi gratuite si pentru utilizatorii comerciali, ceea ce indica faptul ca Facebook ar putea include serviciul in platforma sa.

CITESTE SI:  Pentru asta va cheltui Amazon 4 miliarde de dolari

Asa ca ne putem astepta la imagini stradale cu companiile pe paginilor de Facebook ale acelor companii. Aceasta achizitie contribuie si la ambitiile companiei Facebook pentru harti.

Dupa cum am mentionat, Mapillary este principalul rival al Google Street View si a castigat atentia altor companii importante de tehnologie la vremea sa, cum ar fi Amazon.

CITESTE SI:  Compania de robotica Boston Dynamics va fi vanduta de Alphabet catre SoftBank

Alte servicii, cum ar fi Apple Maps si Bing Maps au incercat si esuat sa fie pe masura Google Street View. Dar, cu compania Facebook din Statele Unite la carma Mapillary, acest serviciu s-ar putea sa erodeze suprematia serviciului Street View al Google.