fbpx
Ce retea sociala doreste sa integreze Wikipedia

Ce retea sociala doreste sa integreze Wikipedia

Conform unei noi stiri, o anumita retea sociala s-a decis sa integreze enciclopedia online Wikipedia in rezultatele de cautare, momentan doar ca test.

Daca caracteristica va fi lansata maselor, cand cauti ceva pe acea retea sociala, iti vor aparea in rezultatele de cautare informatii de la Wikipedia.

Cand cauti ceva pe internet pe un motor de cautare, uneori iti apare un panou de cunostinte in partea dreapta care iti ofera pe scurt informatiile pe care le cautai, dar si un link catre Wikipedia.

CITESTE SI:  De ce Chromebook-urile cu Windows si Chrome OS s-ar putea sa nu soseasca niciodata

Acum se pare ca reteaua sociala Facebook din Statele Unite incearca acelasi lucru intr-un test care a fost descoperit si impartasit de unii utilizatori pe Twitter.

De asemenea, Facebook a confirmat pentru TechCrunch ca aceasta este intr-adevar o caracteristica pe care o testeaza si ca este un program pilot pe care il deruleaza.

Cu toate acestea, avand in vedere ca acesta este doar un test, sa nu te mire daca nu iti va aparea. In plus, nu e sigur daca aceasta caracteristica Wikipedia este o caracteristica pe care Facebook o va lansa maselor in viitor.

CITESTE SI:  VIDEO: La ce e util asistentul virtual Sam al Ubisoft

Dupa cum remarca TechCrunch, caracteristica este una cu rezultate mixte, anumite subiecte oferind linkuri catre Wikipedia, in timp ce altele nu. Cu toate acestea, dupa cum s-a mentionat, avand in vedere ca Facebook doar testeaza caracteristica, este posibil ca exista bug-uri pe care inca nu le-a reparat, asa ca este de inteles ca functia Wikipedia nu e perfect implementata inca.

CITESTE SI:  Elon Musk se asteapta ca vom avea o interfata creier-masina in patru ani

In orice caz, este o caracteristica interesanta, desi nu e clar cati oameni folosesc reteaua sociala Facebook pentru a cauta informatii pe care le pot gasi pe motoarele de cautare.

Dar, in cazul in care folosesti reteaua sociala Facebook pentru asta, atunci merita sa ai in vedere noua caracteristica Wikipedia pe care reteaua sociala Facebook s-ar putea decide sa o lanseze public.