fbpx
Ce retea malware infractionala de 100 de milioane de dolari a fost desfiintata

Ce retea malware infractionala de 100 de milioane de dolari a fost desfiintata

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a anuntat ca trei membri ai unei retelei malware infractionale au fost condamnati la inchisoare.

Acesti infractori au infectat peste 41.000 de PC-uri la nivel global pe parcursul a ani de zile, majoritatea victimelor fiind din Statele Unite si Europa. Reteaua infractionala care a fost desfiintata era una care s-a folosit de malware-ul GozNym.

Desfiintarea retelei infractionale masive de malware duce acum la consecinte pentru presupusii participanti. SUA si Georgia au condamnat trei persoane pentru rolurile lor in utilizarea malware-ului GozNym pentru a fura in total 100 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce caracteristica utila va primi aplicatia Calculator de pe Windows 10

Krasimir Nikolov a fost condamnat in SUA pentru ca a servit ca specialist in deturnare de conturi. Alti doi, organizatorul principal Alexander Konolov si asistentul lui – Marat Kazandjian – au fost cercetati penal in Georgia pentru rolurile lor.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite nu a detaliat pedepsele. Reteaua infractionala de 100 de milioane de dolari a functionat ani de zile, folosind GozNym pentru a compromite peste 41.000 de PC-uri si a retrage bani din conturile bancare ale victimelor.

CITESTE SI:  De ce filmele din seria O Poveste Star Wars ar fi fost suspendate

Aceasta retea malware infractionala a inceput sa se destrame cand Nikolov a fost capturat si extradat in SUA in decembrie 2016, desi acesta nu a pledat vinovat pana in aprilie 2019.

FBI a spus ca sentintele au aratat ca nu-i va lasa pe infractorii cibernetici sa comita infractiuni. Desi acest lucru e adevarat, nu e sigur ca acest lucru va descuraja infractorii.

Capturarea infractorilor acelei retele infractionale care folosea malware-ul GozNym a avut loc datorita cooperarii dintre tarile prietene, dar multi infractori opereaza din Rusia si din alte tari care nu au tratate de extradare cu Statele Unite, iar acele tari ar putea fi reticente cu privire la arestarea infractorilor care vizeaza Occidentul. Desi cei 3 oameni ai retelei malware infractionale de 100 de milioane de dolari au fost condamnati, e posibil ca peisajul digital nu se va schimba prea mult.