fbpx

Ce realizare a reusit startup-ul finantat de Bill Gates

Ce realizare a reusit startup-ul finantat de Bill Gates

Fondatorul Bill Gates de la Microsoft sustine financiar un startup pe nume Heliogen. Acest startup finantat de Gates lucreaza pentru a facilita diverse industrii de productie si nu numai. O realizare stiintifica a fost indeplinita la unitatea comerciala a Heliogen din Lancaster, California.

Heliogen este un startup necunoscut pentru multi. Si mai putini stiu ca e finantat de Bill Gates. Recent, a atras atentia cand a anuntat progrese in domeniul energiei solare. Heliogen isi propune sa inlocuiasca sursele obisnuite de energie neregenebile cu lumina solara.

CITESTE SI:  Microsoft se angajeaza sa foloseasca energie regenerabila in proportie de 50% pana in 2018

Desi pare imposibil deocamdata – startup-ul finantat de Bill Gates a realizat un progres care ar putea permite industriilor sa foloseasca energia Soarelui in locul altor surse de energie (epuizabile).

Descoperirea implica un concept destul de simplu: un teren de oglinzi reflecta lumina solara catre un singur punct pentru a genera caldura de peste 1000 de grade Celsius.

Reflectarea luminii solare si focalizarea fasciculelor pentru a produce caldura nu este un concept nou. Dar generarea de suficienta caldura pentru a facilita productia de ciment, sticla si otel (si o varietate de alte industrii) este cu siguranta ceva important.

CITESTE SI:  Ce update-uri Windows 10 au venit cu bug-uri pentru imprimante

Trebuie sa fie mentionat ca startup-ul de lumina solara sustinut de Bill Gates foloseste inteligenta artificiala pentru a alinia terenul de oglinzi pentru a genera suficienta caldura pentru procese industriale.

Cu aceasta tehnologie, nu numai ca vor scadea emisiile de CO2, dar si va aparea o noua modalitate de a obtine putere calorica pentru productie si alte scopuri in care este necesara caldura.

CITESTE SI:  Sondaj: Cat de mult le pasa jucatorilor de gaming-ul cross-platform

Se pare ca Bill Gates este unul dintre finantatorii startup-ului Heliogen de lumina solara, ceea ce este un lucru promitator pentru ca, fiind finantat de Bill Gates, startup-ul de lumina solara va creste mai rapid pentru a mentine in siguranta planeta prin procese industriale fara emisii de CO2.