fbpx

Ce raspunde Facebook la acuzatia ca imaginile Instagram private nu sunt chiar private

Ce raspunde Facebook la acuzatia ca imaginile Instagram private nu sunt chiar private

Postarea de imagini online pe Instagram este placuta. Poti arata lumii intregi unde-ai fost. Dar uneori nu vrei ca imaginile tale din postari sa poata fi vazute de toata lumea. Asa ca te decizi sa ajustezi unele setari pentru ca numai anumiti oameni sa-ti poata vedea imaginile.

Motivul pentru care unii oameni si-au setat conturile Instagram private este faptul ca nu doresc ca strainii sa le poata vedea postarile.

Singurul mod prin care poti vedea un cont privat este daca proprietarul acestuia ii ofera acces la acesta, sau cel putin asa ar trebui sa fie.

CITESTE SI:  Cum ii opreste Intel pe braconieri cu ajutorul AI

Conform unei descoperiri recente de BuzzFeed News, se pare ca postarile tale private de pe Instagram s-ar putea sa nu fie atat de private. Conform constatarilor publicatiei, navigand pe un profil Instagram si inspectand codul sursa al site-ului, poti practic gasi linkul imaginii contului, dupa care o poti distribui altora.

CITESTE SI:  De ce HP retrage o multime de laptopuri

Asta inseamna ca, daca urmaresti contul privat, poti gasi codul sursa si sa dezvalui imaginea sau clipul video si altora pentru a le putea vedea, chiar daca ei nu urmaresc acel cont.

Cand publicatia BuzzFeed News a contactat Facebook (care detine Instagram), compania Facebook parea sa indice ca nu e vorba despre un bug al Instagram si spunea ca nu poate face prea multe in acest sens.

Intr-o declaratie oferita de un purtator de cuvant al Facebook: “Comportamentul descris aici este acelasi cu a crea o captura de ecran a unei imagini a unei persoane din lista ta de pe Facebook sau Instagram si a o impartasi altor oameni. Nu ofera oamenilor acces la contul privat al altei persoane”. Presupunem ca Facebook are un punct de vedere valid, dar aceasta problema e un lucru pe care ar trebui sa-l iei in calcul daca ai un cont privat.

CITESTE SI:  Indiegogo vrea ca toate campaniile de strangere de fonduri sa fie mai sigure

Sursa imagine: Flickr.com