fbpx

Ce raspunde compania Apple pentru tanarul care cere 1 miliard de dolari de la aceasta

Ce raspunde compania Apple pentru tanarul care cere 1 miliard de dolari de la aceasta

Compania Apple a fost data in judecata pentru un miliard de dolari de un tanar care sustine ca recunoasterea faciala a companiei a dus la arestarea sa pe nedrept. Se spune ca gigantul din Cupertino a folosit un soft de recunoastere faciala in magazinele sale pentru a aresta persoana gresita pentru un furt.

Apple a raspuns la aceasta chestiune, spunand ca nu foloseste un soft de recunoastere faciala in magazinele sale. Tanarul Ousmane Bah a sustinut in darea in judecata ca a fost identificat in mod nedrept ca fiind hotul care a furat din mai multe locatii Apple Store.

El neaga ca este persoana dintr-o imagine care este parte din mandatul de arestare, sustinand ca hotul real a folosit un act de identitate fals cu informatiile sale.

CITESTE SI:  HMD Global, compania care produce smartphone-uri Nokia, isi pierde CEO-ul

Afirmatiile tanarului – care cere 1 miliard de dolari – au fost validate in New York si Boston, unde imaginile de supraveghere si marturia unui detectiv au dus deja la retragerea acuzatiilor asupra tanarului.

Detectivul NYPD, John Reinhold, a vazut imaginile de securitate si a observat ca tanarul nu arata ca suspectul. In proces s-a mentionat ca individul arestat pe nedrept a explicat ca tehnologia de securitate a companiei Apple identifica automat suspectii prin recunoasterea faciala.

CITESTE SI:  Viitoarele smartphone-uri Lenovo cu sistemul de operare Android vor veni cu Android stock

Detectivul Reinhold a spus pentru The Verge ca din punct de vedere tehnic Apple nu foloseste recunoastere faciala in magazinele sale (ci Security Industry Specialists le foloseste la locatiile gigantului din Cupertino), dar a reiterat ca declaratiile din proces ale individului sunt corecte.

Security Industry Specialists este o companie care este cel de-al doilea inculptat in proces. Se mentioneaza ca aceasta ar fi fost compania care a folosit recunoasterea faciala pentru a analiza imaginile de securitate dupa jaf si probabil in afara spatiilor Apple.

Tanarul Bah a fost prezentat cu un raport de politie – conform procesului – care a mentionat ca un angajat al companiei SIS l-a surprins pe camera furand stylus-uri Apple Pencil dintr-un Apple Store din Boston.

CITESTE SI:  VIDEO: Sharp Aquos S2 arata ca enigmaticul smartphone Essential - specificatii si pret

Compania din Cupertino a sustinut mai intai ca nu avea secvente video de supraveghere, dar mai tarziu a dezvaluit secventele video. Tanarul conteaza pe faptul ca in momentul furtului din Boston el participa la un bal in Manhattan.

Se speculeaza ca hotul adevarat ar fi furat informatiile de identificare pe care tanarul le-a pierdut, dar nu si o fotografie cu el. In mod clar procesul de 1 miliard de dolari cu compania va dura ceva vreme.