fbpx

Ce raspunde Apple pentru cineva care sustine ca i s-au sters 3 filme cumparate de pe iTunes

Ce raspunde Apple pentru cineva care sustine ca i s-au sters 3 filme cumparate de pe iTunes

Recent, un tweet privind achizitiile de filme Apple si iTunes a devenit viral. Un anume Dr. Anders Gonçalves da Silva sustine ca Apple i-a sters niste filme pe care le-a cumparat prin iTunes din biblioteca sa.

Acest lucru i-a determinat pe unii sa inceapa sa se gandeasca ca poate achizitiile lor de la Apple iTunes nu sunt chiar permanente, asa cum credeau ei ca sunt. Cei care se intreaba ce s-a intamplat, trebuie sa stie ca da Silva a postat pe Twitter ca Apple a sters trei pelicule pe care le-a cumparat de pe iTunes.

Un reprezentant Apple l-a abordat si i-a oferit in schimb doua credite de inchiriere de filme in schimb, ceea ce pare destul de nedrept, nu-i asa? Cu toate acestea, se pare ca ar putea exista mai multe lucruri decat ceea ce vedem la suprafata, conform unei stiri de CNET care a investigat situatia cu peliculele iTunes sterse.

CITESTE SI:  BBC foloseste inteligenta artificiala pentru a-si imbunatati continutul

Practic, da Silva a cumparat filmele de la Apple in timp ce locuia in Australia, iar apoi s-a mutat in Canada care este o regiune iTunes diferita, ceea ce inseamna ca, in unele cazuri, ar putea fi o alta biblioteca (ganditi-va la faptul ca catalogul Netflix variaza de la tara la tara).

CITESTE SI:  Cum e noua cheie de securitate Titan a Google si ce pret are

Dupa cum subliniaza CNET, exista mai multe versiuni de filme, lansate pentru regiuni diferite. Acest lucru se datoreaza incercarii de a satisface o piata locala, de a obtine o evaluare mai favorabila vizionarii in familie, de a inlatura anumite referinte politice si asa mai departe.

Apple a afirmat in declaratia sa pentru CNET ca, “Toate filmele pe care le-ati descarcat de pe iTunes pot fi urmarite in orice moment si nu vor fi sterse, daca nu alegeti sa le stergeti. Daca va schimbati setarea tarii, s-ar putea ca unele filme sa nu fie disponibile pentru redescarcare de la magazinul de pelicule, daca versiunea pe care ati cumparat-o nu este disponibila in noua tara. Daca este necesar, va puteti schimba setarea tarii inapoi la tara anterioara pentru a redescarca acele pelicule”.

CITESTE SI:  De ce Nintendo nu vrea ca jucatorii sa cheltuie multi bani in jocurile sale mobile

Ceea ce inseamna asta este ca versiunile australiene ale acelor filme cumparate de pe Apple iTunes nu mai sunt disponibile, pentru ca acesta locuieste acum in Canada si este posibil ca, daca trece inapoi la contul sau iTunes pentru Australia, filmele ar putea fi inca acolo. Cu toate acestea, potrivit lui da Silva, acest lucru pare a fi o problema, desi a afirmat ca Apple incearca sa gaseasca o solutie pentru el.