fbpx

Ce procent din numarul de tranzactii cu carduri ar putea reprezenta Apple Pay pana in 2025

Ce procent din numarul de tranzactii cu carduri ar putea reprezenta Apple Pay pana in 2025

Apple Pay este un serviciu de plati mobile dezvoltat si lansat de compania din Cupertino. Conform unor informatii de la o firma de cercetare, acest serviciu va totaliza, pana in 2025, un procent destul de ridicat din numarul mondial de tranzactii cu carduri.

Desi serviciul de plati Apple Pay este inca oarecum limitat din punctul de vedere al disponibilitatii, se pare ca exista destul de multi utilizatori care folosesc serviciul.

Conform datelor culese de firma de cercetare Bernstein, se estimeaza ca, pana in 2025, Apple Pay ar putea totaliza 10% din tranzactiile globale cu carduri.

CITESTE SI:  Cat de rapid castiga Apple Music abonati cu plata, fata de Spotify

Dupa cum se pare, Apple Pay poate fi utilizat atat pentru cumparaturi online cat si offline, utilizatorii putand plati atingandu-si iPhone-urile si smartwatch-urile companiei din Cupertino de terminalele de plata compatibile de la comercianti.

De asemenea, acest serviciu de plati – care ar putea totaliza 10% din numarul de tranzactii cu carduri pana in 2025 – poate fi folosit si pentru transportul public in tari precum SUA si Japonia. Cu toate acestea, asa cum am spus, serviciul de plati al companiei Apple din Cupertino inca nu prea a aparut in multe parti ale lumii.

CITESTE SI:  Dupa ani de zile, Google este din nou motorul de cautare prestabilit pe Firefox

E posibil ca asa e din cauza faptului ca Apple Pay este in esenta un serviciu financiar si ca astfel necesita cooperarea bancilor, dar si acorduri cu autoritatile locale pentru ca serviciul sa fie utilizat in diferite tari.

CITESTE SI:  Cum au furat niste hoti o masina Tesla in sub 30 de secunde

Mai recent, furnizorul de servicii POS a contribuit la usurarea procesului de plati printr-o noua caracteristica denumita Scan to Pay, utilizatorii putand scana un cod QR tiparit pe chitante si sa plateasca cu serviciul de plati Apple Pay al companiei din Cupertino, ceea ce inseamna ca este ideal pentru intreprinderile mai marunte, actionand de asemenea ca o alternativa la terminalele POS obisnuite. Ce parere ai tu despre acest lucru?