Ce procent de continut european vor fi obligate Netflix si Amazon sa ofere in UE

Ce procent de continut european vor fi obligate Netflix si Amazon sa ofere in UE

UE va obliga Netflix, Amazon si alte servicii de streaming – care opereaza in blocul comunitar – sa dedice o parte din cataloagele lor de seriale si filme la cerere continutului local/european.

Legea UE ar putea intra in vigoare in curand. Roberto Viola – de la departamentului Comisiei Europene care reglementeaza retelele de comunicatii, continutul si tehnologia – a spus ca noua lege pentru UE va fi aprobata in luna decembrie si ca se va aplica tuturor serviciilor de streaming, nu numai Netflix si Amazon.

Companii precum Amazon si Netflix isi adapteaza continutul pietei in care opereaza. Cu toate acestea, in cea mai mare parte, acestea tind sa ofere aceleasi filme si seriale, cu unele selectii internationale pe ici pe colo.

CITESTE SI:  CEO-ul iRobot spune ca nu va vinde datele colectate de aspiratorul robot Roomba

Suntem siguri ca exista unii care spera la mai mult continut produs local de la Netflix si Amazon, dar vestea buna pentru cei din UE este ca dorinta lor li s-ar putea indeplini.

Asta pentru ca, intr-o stire de Variety, aflam ca ar putea fi adoptata o lege prin care companii ca Amazon si Netflix vor trebui sa respecte o norma de continut local/european produs in Uniunea Europeana.

Cel putin 30% din catalogul la cerere al Netflix si Amazon trebuie sa contina continut local/european in UE. Vorbind pentru Variety, Roberto Viola – de la Comisia Europeana – a spus ca legea inca nu a intrat in vigoare, dar pare a fi pe drumul cel bun.

CITESTE SI:  Un barbat a fost arestat pentru rapire dupa ce a fost identificat pe Snapchat

“Avem nevoie doar de votul final, dar este o simpla formalitate”. Presupunand ca totul decurge cum trebuie, aceasta lege ar putea intra in vigoare in decembrie, iar tarile din UE vor avea la dispozitie 20 de luni pentru a decide cum sa aplice aceste noi norme.

Roberto Viola mentioneaza, de asemenea, ca, in ceea ce priveste Netflix, compania nu e foarte departe de atingerea normei de 30% de continut local/european, asa ca practic aceasta lege vizeaza alte companii de streaming care vor sa se lanseze in UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *