fbpx

Ce pret lunar ar avea Starlink, serviciul de internet prin sateliti

Ce pret lunar ar avea Starlink, serviciul de internet prin sateliti

Publicatia Reuters a dezvaluit ce pret pe luna ar putea avea serviciul Starlink. Starlink este un serviciu de internet dezvoltat de compania spatiala SpaceX si care se bazeaza pe sateliti pentru a transmite net in zonele fara alta acoperire.

Desi multi oameni sunt obisnuiti cu netul si sa aiba acces la acesta oriunde si in orice moment, exista locuri in care acoperirea e deficitara sau chiar inexistenta.

Dar SpaceX spera sa elimine aceste impedimente prin lansarea serviciului sau de internet Starlink care se bazeaza pe sateliti pentru a transmite net prin sateliti in intreaga lume.

CITESTE SI:  Bresa de securitate "Freak" cu o vechime de 10 ani

Pare un plan ambitios si foarte scump. Asa ca intrebarea e: ce pret va avea Starlink si cand va fi pus in functiune?

Conform unei stiri de Reuters, pe baza e-mailurilor pe care le-au descoperit, se pare ca serviciul de internet Starlink prin sateliti va avea un pret de 99 de dolari pe luna, plus un pret de 499 de dolari pe care clientii vor trebui sa-l plateasca pentru kitul de instalare.

CITESTE SI:  Produsul in care Google va investi 1 miliard de dolari

Reuters sustine ca a vorbit cu un utilizator care s-a inscris la beta si care a platit in total 578 de dolari pentru intreaga configurare. SpaceX nu a anuntat sau confirmat oficial preturile pentru serviciul de internet prin sateliti, dar pare ca compania spatiala SpaceX a trimis deja invitatii la testul beta celor care locuiesc in state precum Washington, Wisconsin si Idaho.

CITESTE SI:  Pretul uluitor de mic al noului Nest Mini care vine cu sunet mai bun

Starlink nu ar fi primul serviciu care incearca sa utilizeze sateliti pentru a oferi conectivitate la internet. Compania ViaSat ofera lucruri similare la un pret de 170 de dolari pe luna.

Asa ca preturile Starlink nu ar fi prea rele, desi acest serviciu de internet prin satelit vizeaza mai degraba utilizatorii din zonele fara acoperire, nu utilizatorii care doresc cel mai rapid internet posibil.