fbpx
Ce pret bun are microcomputerul Daisy cu care poti crea muzica

Ce pret bun are microcomputerul Daisy cu care poti crea muzica

Codarea propriilor instrumente de muzica tocmai a devenit mai convenabila. Compania de tehnologie de muzica Electrosmith a lansat Daisy, un microcomputer open-source incarcat cu toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ti coda propriile pedale, sintetizatoare, module si instrumente.

Si are o dimensiune foarte redusa, cam cat un stick de memorie. Placa asemanatoare cu Arduino are doua canale audio, conectivitate MIDI, 64MB de SDRAM si un port micro-USB incorporat.

Conform Electrosmith, microcomputerul Daisy are o latenta de sub 1ms si accepta o multitudine de limbaje de programare, inclusiv C++, Arduino, Max/MSP si Pure Data, ultimele doua fiind cele mai recomandate pentru construirea procesoarelor audio.

CITESTE SI:  Ce joc Minecraft ajunge in sfarsit pe Chromebook-uri

Microcomputerul de muzica e dotat cu o multime de caracteristici si este disponibil in prezent pe Kickstarter (a reusit sa-si depaseasca tinta initiala de finantare) la un pret rezonabil de 29 de dolari.

Un angajament financiar mai consistent din partea ta iti va permite sa poti intra in posesia cel putin unuia dintre cele 4 alte dispozitive Daisy pe care Electrosmith le-a creat pentru instruirea producatorilor de muzica aflati la inceput.

CITESTE SI:  Ce pret are prima motocicleta electrica Harley-Davidson

Printre aceste dispozitive Daisy se numara o placa, o pedala de chitara, un modul Eurorack si un sintetizator desktop. Oamenii pot cumpara pachetul complet la un pret de 999 de dolari.

Evident, principalul scop al microcomputerului Daisy cu pret de 29 de dolari e crearea de muzica, dar compania Electrosmith este dornica sa pozitioneze microcomputerul ca instrument de invatare STEM, remarcand la Kickstarter intrebuintarile sale pentru informatica, stiinta, matematica si inginerie.

CITESTE SI:  Cu ce companie va lucra Ford in China pentru testarea masinilor autonome

Microcomputerul Daisy cu pret de doar 29 de dolari poate fi tentant atat pentru elevi cat si pentru creatorii de muzica. Campania Kickstarter se desfasoara pana pe 26 martie, livrarile fiind preconizate sa fie efectuate in aprilie. Ce parere ai despre asta? Te tenteaza?