fbpx

Ce pret are robotul Lovot si la ce e util

Ce pret are robotul Lovot si la ce e util

Un nou robot a fost dezvoltat in Japonia. Acesta se deplaseaza prin locuinta si iti cere imbratisari. Lovot are un corp de plus care este cald si vine cu ochi mari si atenti.

Robotul nu e atat de ciudat pe cat suna. Lovot nu este un robot care iti curata podelele sau care te ajuta la treburi. Acesta doar se deplaseaza prin locuinta si iti cere imbratisari.

Ganditi-va la acesta ca la o alternativa la animalele de companie care sunt fiinte vii care necesita multa grija. Pe de alta parte, Lovot este un aparat.

CITESTE SI:  De ce unii dau in judecata Qualcomm care a dat in judecata Apple

A fost dezvoltat de fostul designer Formula 1, Kaname Hayashi. Acesta a mai lucrat si la robotul umanoid Pepper al SoftBank. “Totul la acest robot este proiectat pentru a crea atasament”, a spus acesta adaugand ca Lovot nu executa nicio munca.

“De fapt, s-ar putea sa-ti stea in cale”, spune Kaname Hayashi. Robotul nu poate vorbi, dar poate genera zgomote ca ciripitul. Nu poate reda muzica sau efectua sarcini complexe.

CITESTE SI:  Ce califica HMD Global pentru a-si extinde agresiv businessul de smartphone-uri Nokia

“Ochii” sunt practic formati din 6 straturi care pot imita miscarile involuntare ale ochilor fiintelor vii. Lovot mai vine cu o gama de senzori care ii permit sa aiba nivelul de autonomie pe care l-ati astepta de la un animal de companie.

Cipurile pe care le are sunt practic utilizate la nivel industrial. Caldura generata de procesul de calcul este indreptata catre suprafata lui Lovot, astfel incat sa fie confortabil de tinut.

Exista mai mult de 50 de senzori pe corpul robotului care detecteaza atingerea. Cele trei camere cartografiaza si permit navigarea in mediu.

CITESTE SI:  Cum vor fi diferite noile iPhone-uri ale Apple fata de cele actuale, probabil

De asemenea, acele camere ii permit sa-si aminteasca pana la 1000 de persoane. Cu toate acestea, toate astea vin la un pret pe masura. Lovot are un pret de circa 3000 de dolari si necesita un abonament lunar care incepe de la 90 de dolari. S-a spus ca vanzarile acestuia vor incepe in Japonia in acest an.