fbpx

Ce pret are procesorul AMD cu 16 nuclee mai tentant decat cele Intel

Ce pret are procesorul AMD cu 16 nuclee mai tentant decat cele Intel

Pe langa cele mai rapide procesoare Threadripper (3970X cu 32 de nuclee si 3960X cu 24 de nuclee), compania AMD din Statele Unite a anuntat si cele mai puternice cipuri desktop pentru consumatori – Ryzen 9 3950X.

Arhitectura Zen 7 pe 7nm a AMD este ceva revolutionar si permite construirea acestui procesor. Acesta ar trebui sa fie alternativa perfecta la procesorul i9920X cu 12 nuclee al Intel.

Cu nucleele suplimentare (16 nuclee) si un pret mai mic (749 de dolari), e dificil sa recomandam un cip Intel chiar si pentru un sistem de gaming de inalta performanta.

CITESTE SI:  Autoritatile din Franta doresc interzicerea Tor si a WiFi-ului public

AMD Ryzen 9 3950X cu 16 nuclee va fi disponibil la nivel mondial incepand cu 25 noiembrie. Conform statisticilor sale oficiale, compania sustine ca noul procesor ofera o imbunatatire a performantei de 22% fata de procesoarele anterioare.

De asemenea, AMD mentioneaza ca Ryzen 9 3950X a fost optimizat pentru o performanta de joc Full HD mai buna pentru anumite jocuri. Unele dintre testele efectuate de AMD au implicat jocuri precum Counter Strike: GO, Fortnite si Rocket League.

CITESTE SI:  Cum iti permite noua drona Parrot sa o pilotezi mult mai bine

Daca vorbim despre testele de performanta in aplicatii, se pare ca compania a testat Adobe Premier, impreuna cu aplicatii de teste precum Cinebench. Desigur, testele din viata de toate zilele pot varia in functie de configuratie.

Avand in vedere ca pretul procesorului Ryzen 9 3950X al companiei este cu aproape 400 de dolari mai mic decat omologul de la Intel, cel al AMD ar trebui sa atraga atentia consumatorilor care doresc sa primeasca cat mai mult pentru banii pe care ii cheltuiesc in procesul asamblarii unui PC.

CITESTE SI:  De ce Apple si-ar putea produce propriile produse smart home

Oricum ar fi, specificatiile detaliate – despre cipul mai rentabil decat cele Intel – pot fi consultate pe pagina web a companiei AMD. Astfel, poti decide daca procesorul cu pret de 749 de dolari si cu 16 nuclee ti se potriveste.