fbpx
Ce premiere a stabilit SpaceX cu racheta sa Falcon 9

Ce premiere a stabilit SpaceX cu racheta sa Falcon 9

Sambata a inceput o noua era a zborului spatial american, in timp ce racheta Falcon 9 a companiei spatiale SpaceX din Statele Unite a traversat atmosfera Pamantului si a transportat astronautii veterani Robert Behnken si Douglas Hurley.

Momentul marcheaza prima data cand o companie spatiala privata (SpaceX) transporta astronauti in afara planetei, dar si prima data din 2011 incoace cand cand niste astronauti americani au fost lansati in spatiu de pe pamant american.

Racheta Falcon 9 a SpaceX a decolat de la acelasi loc de lansare folosit pentru misiunea Apollo din 1969. Vremea a fost un factor pentru hotararea momentului de lansare pentru Falcon 9.

CITESTE SI:  Ce pret are prima masina electrica a Audi, E-Tron

Agentia spatiala NASA estimase ca exista doar 60% sanse de a lansa luni racheta companiei SpaceX. Cu toate acestea, cerul de deasupra Cape Canaveral era suficient de limpede pentru a permite lansarea rachetei Falcon 9.

In plus, exista o aliniere relativa a Statiei Spatiale Internationale cu Pamantul. “Astazi incepe o noua era in zborul spatial uman. Din nou am lansat astronauti americani cu rachete americane de pe pamant american, in drum catre Statia Spatiala Internationala, laboratorul care orbiteaza in jurul Pamantului”, a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine, intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI:  De ce un computer de pe SSI s-ar fi defectat

“Multumesc si ii felicit pe Bob Behnken, Doug Hurley si pe echipele de la SpaceX si NASA pentru aceasta realizare semnificativa pentru Statele Unite. Lansarea acestui sistem spatial comercial conceput pentru oameni este o demonstratie fenomenala a excelentei americane si reprezinta un pas important in calea noastra de extindere a explorarii umane pe Luna si pe Marte”.

CITESTE SI:  Ce zice Epic Games despre acuzatia ca ofera date de utilizator altor companii

Aceasta misiune cu racheta Falcon 9 a SpaceX este testul final inainte ca agentia spatiala NASA sa certifice sistemul Dragon al SpaceX pentru utilizarea regulata pentru transportul astronautilor catre si dinspre Statia Spatiala Internationala, cu racheta Falcon 9.