fbpx

Ce premiera va avea loc pe SSI, conform NASA

Ce premiera va avea loc pe SSI, conform NASA

Agentia spatiala NASA si SSI vor avea o premiera pe data de 29 martie a acestui an, a confirmat NASA marti. Este vorba despre doua femei astronaute. Si este ceva ce nu s-a mai intamplat niciodata in istoria lumii.

Va fi scrisa istoria pe data de 29 martie 2019, atunci cand va avea loc prima iesire in spatiu in intregime formata din femei. Aceasta este prima data, dupa zeci de ani de zbor spatial uman, cand un echipaj format in intregime din femei se va aventura in afara SSI (Statiei Spatiale Internationale) pentru o misiune.

CITESTE SI:  Motivele pentru care aproape toate supercomputerele ruleaza Linux

Cu toate acestea, formarea acestui echipaj de astronaute nu a fost intentionata. Agentia spatiala NASA a confirmat ca doua femei astronaute vor efectua o iesire in spatiu in afara SSI pe 29 martie.

Agentia NASA a adaugat ca aceasta formare a echipajului nu a fost intentionata. Un purtator de cuvant al NASA – care a confirmat semnificatia istorica a acestei iesiri in spatiu – a subliniat ca nu s-a intentionat sa fie asa.

CITESTE SI:  De ce Facebook nu va mai recomanda grupuri de sanatate

Aceasta premiera nu a fost intentionata, deoarece toti astronautii americani care vor fi la bordul SSI pana la sfarsitul lunii martie provin din categoria 2013 a NASA.

Aceasta e prima categorie in care femeile au constituit 50% din echipajul de astronauti. S-ar putea sa nu vedem iesiri in spatiu similare (in intregime cu femei) in afara SSI din partea altor tari.

CITESTE SI:  De ce Apple va oferi unor oameni 9,75 milioane de dolari

De exemplu, categoria 2018 de astronauti a Rusiei este formata numai din barbati. Sally Ride a fost prima femeie a NASA din Statele Unite care a ajuns in spatiu. Aceasta a ajuns in spatiu cu naveta spatiala Challenger in 1983.

Iesirile in spatiu sunt efectuate in principal pentru efectuarea de reparatii mecanice pentru SSI. Bazandu-ne pe componenta majoritatii echipajelor de zbor ale SSI, iesirile in spatiu au fost in mare parte dominate de astronauti barbati.