fbpx

Ce premiera mondiala a realizat sonda Japoniei care a aterizat pe un asteroid extrem de indepartat

Ce premiera mondiala a realizat sonda Japoniei care a aterizat pe un asteroid extrem de indepartat

Sonda Hayabusa2 a agentiei de explorare aerospatiala din Japonia a realizat o aterizare perfecta joi pe un asteroid extrem de indepartat, intr-o misiune fara precedent care s-a dovedit a fi premiera mondiala.

Acea sonda a realizat o a doua aterizare pe acel corp ceresc in jurul orei 10:30 AM, ora Japoniei, oficialii de la agentia de explorare aerospatiala din Japonia incepand sa aplaude frenetic in cenrtul de control din Sagamihara, deoarece datele initiale au indicat ca sonda a aterizat cu succes.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony care ar putea concura cu iPhone 12 mini

Japonia a revendicat o premiera mondiala cu sonda sa Hayabusa2 care a aterizat perfect pe un asteroid extrem de indepartat. Si nu-i numai atat.

Hayabusa2 a si colectat mostre de sub suprafata asteroidului. Aceasta misiune fara precedent ar putea contribui la o mai buna intelegere a originii sistemului solar.

Managerul de proiect al JAXA, Yuichi Tsuda, a declarat intr-o conferinta de presa ca: “Am colectat o parte din istoria sistemului solar”. Asta pentru ca nu a mai fost colectat niciodata material subteran la o distanta mai mare decat cea de la Pamant la Luna.

CITESTE SI:  Un nou serviciu de streaming de muzica YouTube Music a fost lansat oficial

Japonia a reusit acest lucru in premiera mondiala. Hayabusa2 are dimensiunea unui frigider si a realizat o a doua aterizare pe asteroid acum scurt timp.

Confirmarea aterizarii a venit atunci cand sonda Hayabusa2 s-a ridicat de pe asteroid si a reusit sa reia comunicatiile cu centrul de control din Sagamihara, prefectura Kanagawa.

Misiunea sondei Japoniei este acum completa, deoarece a colectat mostrele. Hayabusa2 a reusit acest lucru prin extinderea unui tub in suprafata asteroidului pe care a aterizat, iar apoi prin tragerea unui mic proiectil metalic pentru a desprinde resturi din acesta care au fost ulterior colectate.

CITESTE SI:  Vanzarile lui iPhone 6s din Japonia nu sunt la fel de mari ca si inainte

E a doua oara cand sonda Hayabusa2 a Japoniei a atins asteroidul extrem de indepartat care se afla la o distanta de aproximativ 300 de milioane de kilometri de Pamant. Aceasta isi va incepe calatoria inapoi spre Pamant pana la sfarsitul acestui an.