fbpx

Ce practica incheie aplicatia Reddit pe iPhone-uri

Ce practica incheie aplicatia Reddit pe iPhone-uri

S-a descoperit ca Reddit intreprinde o anumita practica cu aplicatia sa pentru iPhone-uri, practica socotita de unii drept dubioasa. Dar aceasta companie a oferit o declaratie in care si-a explicat practica si in care a dezvaluit ca va lansa un update pentru aplicatia Reddit in care va incheia acea practica pe iPhone-uri.

Companiei Apple din Statele Unite adora sa se mandreasca cu confidentialitatea produselor sale, iar iOS 14 e destul de bun la acest lucru, notificand utilizatorii de fiecare data cand o aplicatie acceseaza clipboard-ul pe iPhone-uri.

CITESTE SI:  DxOMark spune ca Galaxy S7 Edge are cea mai buna camera

Pentru cei nefamiliarizati, clipboard-ul este locul in care se poate stoca temporar textul pentru copiere. Utilizatorii au descoperit, dupa instalarea iOS 14 pe iPhone-uri, ca unele aplicatii au accesat clipboard-ul fara stiinta lor.

Printre acelea se numara si Reddit. Potrivit utilizatorilor, se pare ca acestia primesc constant alerte cu fiecare apasare de tasta in timp ce folosesc aplicatia Reddit.

CITESTE SI:  Cat de bine se vinde iPhone Xs Max, comparativ cu iPhone Xs

Intre timp, Reddit a lansat o declaratie pentru The Verge in care explica care a fost intentia sa si in care mentioneaza ca va elimina acea functie intr-un viitor update al aplicatiei pentru iPhone-uri.

“Am urmarit acest lucru pana la o portiune de cod in compunerea postarii care verifica adresele URL din clipboard iar apoi sugereaza un titlu de postare pe baza continutului textului din URL. Noi nu stocam sau trimitem continutul accesat. Noi am eliminat acest cod si vom lansa un update pe 14 iulie”.

CITESTE SI:  iPhone-ul poate fi folosit pentru a detecta parazitii din substanta hematologica

Ca sa fim cinstiti, si alte aplicatii, pe langa Reddit, au accesat clipboard-ul pe iPhone-uri, unele dintre ele din motive pozitive si de inteles. Dar, in acelasi timp, faptul ca accesarea clipboard-ului a fost realizata fara stirea utilizatorului pare oarecum discutabil. Ce parere ai despre asta? Crezi ca Reddit a avut intentii nefaste cu accesarea clipboard-ului pe iPhone-uri?