fbpx

Ce politie are un sistem de recunoastere faciala cu o rata de 90% de pozitive false

Ce politie are sistem de recunoastere faciala cu o rata de 90% de pozitive false

Nu este ceva neobisnuit ca tehnologiile complexe, cum ar fi sistemele de recunoastere faciala, sa aiba pozitive false, dar in mod ideal numarul lor este foarte scazut.

Un astfel de sistem ar fi foarte ineficient daca ar avea o rata de pozitive false de 90%, dar un astfel de sistem de recunoastere faciala are politia din sudul Tarii Galilor. Politia din sudul Tarii Galilor a testat programul de recunoastere faciala in finala Ligii Campionilor de la Cardiff, Tara Galilor, de anul trecut.

Sistemul de recunoastere faciala al politiei a fost proiectat pentru a potrivi participantii cu o baza de date de 500.000 de imagini cu persoane. The Guardian afirma acum ca, desi tehnologia politiei a produs 2470 de potriviri potentiale, 2297 dintre ele au fost ulterior descoperite ca fiind false.

CITESTE SI:  Tribunalul cibernetic din China a fost lansat pentru cazuri online

Sa aiba 2470 de infractori la un eveniment – la care au participat peste 170.000 de persoane – cu siguranta nu este o situatie ideala pentru o agentie de aplicare a legii, astfel ca numarul ar trebui sa determine politia sa mai verifice o data.

CITESTE SI:  De ce scolile din China folosesc uniforme inteligente pentru elevi

S-a dovedit ca tehnologia de recunoastere faciala a politiei a gresit incercand sa identifice potentiali infractori, deoarece a identificat in mod eronat 2297 de persoane. Asta inseamna o rata de pozitive false de 92%.

Datele suplimentare obtinute de Wire au aratat ca acelasi sistem de recunoastere faciala al politiei a dus la o rata de pozitive false de 90% la un meci de box de anul trecut. La un meci de rugby s-a descurcat cam la fel de slab, obtinand o rata de pozitive false de 87%.

CITESTE SI:  Evolutia iPhone-urilor Apple, din 2007 incoace

“Desigur, niciun sistem de recunoastere faciala nu este 100% precis in toate conditiile. Problemele tehnice sunt normale pentru toate sistemele de recunoastere faciala, ceea ce inseamna ca pozitivele false vor continua sa reprezinte o problema comuna in viitorul apropiat”, a afirmat intr-o declaratie Departamentul de Politie din sudul Tarii Galilor, adaugand ca, de la introducerea acestui sistem, niciun individ nu a fost arestat pe baza unor pozitive false. De asemenea, a adaugat ca niciun membru al publicului nu si-a exprimat nemultumirea.