fbpx

Ce planeta nu doreste agentia spatiala americana sa contamineze cu prezenta umana

Ce planeta nu doreste agentia spatiala americana sa contamineze cu prezenta umana

Agentia spatiala americana vrea sa se asigure ca oamenii nu duc organisme sau alti contaminanti de pe Pamant pe alte planete si pe alte corpuri ceresti (si viceversa), atunci cand prezenta umana va ajunge mai in profunzimea spatiului.

Intr-un tweet, administratorul agentiei spatiale americane, Jim Bridenstine, a anuntat ca agentia si-a actualizat politicile pentru a reflecta acest angajament inaintea viitoarelor misiuni Artemis.

“Vom pazi descoperirile stiintifice si mediul Pamantului, in timp ce permitem o explorare dinamica umana si o inovatie comerciala pe Luna si pe planeta Marte”, a declarat administratorul.

CITESTE SI:  Ce pret are Zephyr - mouse de gaming cu ventilator incorporat

Desi agentia spatiala americana a trimis rovere si alte nave spatiale fara pilot pe Luna si pe planeta Marte, aceasta e ingrijorata legat de contaminantii biologici asociati cu prezenta umana.

Daca ducem contaminanti pe alte planete atunci cand incepem explorarea umana, riscam sa compromitem cautarea vietii pe alte planete. In acelasi timp, NASA doreste sa se asigure ca misiunile sale cu echipaj uman nu duc la modificari adverse asupra mediului Pamantului, prin aducerea de contaminanti din spatiul exterior.

CITESTE SI:  Un patent al Apple preluat de la Kodak te va ajuta sa faci selfie-uri mai bune

Agentia spatiala a emis doua directive pentru a-si actualiza politicile, prima directiva concentrandu-se pe misiuni robotizate si cu echipaj uman catre si dinspre satelitul natural al Pamantului.

CITESTE SI:  O pestera lunara nou descoperita ar fi grozava pentru o baza lunara

Thomas Zurbuchen de la agentia spatiala americana a explicat: “Avem telul important de a avea o explorare sustenabila a Lunii, in timp ce pazim stiinta viitoare pentru regiunile intunecate ale Lunii. Aceste locuri sunt foarte importante pentru formarea intelegerii asupra istoriei planetei noastre, asupra Lunii si asupra sistemului solar”. A doua directiva se concentreaza pe contaminarea biologica cu prezenta umana pentru misiunile Pamant-Luna si Pamant-Marte.