fbpx

Ce planeta neobisnuita au descoperit cercetatorii in galaxia noastra

Ce planeta neobisnuita au descoperit cercetatorii in galaxia noastra

Conform unei noi stiri, cercetatorii de la Universitatea din Varsovia au descoperit in galaxia noastra o planeta neobisnuita. Pentru a o descoperi, acei cercetatori au folosit modalitati care difera de cele traditionale.

Cercetatorii Universitatii din Varsovia au descoperit ceea ce ei cred ca este o planeta cu plutire libera cu dimensiunile cele mai mici detectata vreodata.

Aceasta a fost descoperita de cercetatorii de la Universitatea din Varsovia in mijlocul galaxiei noastre si se estimeaza ca are o dimensiune intre dimensiunea Pamantului si cea a lui Marte.

CITESTE SI:  Cand vor reveni in birourile Google unii dintre angajati

Corpurile ceresti  cu plutire libera nu orbiteaza in jurul stelelor si sunt complicat de detectat. Cercetatorii din Varsovia au folosit o tehnologie denumita “microlensing” care le permite sa descopere corpuri cosmice care altfel nu ar fi putut fi observate.

“Acest tip de corpuri ceresti nu orbiteaza stele, nu sunt atasate gravitational de nicio stea gazda. Nu emit nicio radiatie vizibila, deci nu pot fi detectate folosind tehnici astrofizice traditionale”, a explicat Przemek Mroz, unul dintre coautorii lucrarii.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 11 - parere despre vizita Papei

“Obiectivul de telescop este unul dintre cei mai buni candidati pentru o planeta de dimensiunea Pamantului si care se pluteste liber pana in prezent. Este posibil sa fi fost un embrion planetar care a fost expulzat din sistemul sau planetar”.

Scientific American remarca faptul ca cercetatorii Universitatii din Varsovia trebuie inca sa confirme statutul de planeta cu deplasare libera pentru acel corp cosmic descoperit in galaxia noastra.

CITESTE SI:  Cum vor fi castile HoloLens AR oferite de Microsoft Armatei Statelor Unite

Agentia spatiala NASA din Statele Unite – care lucreaza la un telescop care poate observa planetele neobisnuite care plutesc liber – a declarat ca astfel de corpuri ceresti ne pot permite sa descoperim informatii despre modul in care sunt formate planetele. Ce crezi despre asta?

Facebook