fbpx

Ce permite jailbreak-ul boxei inteligente HomePod a Apple

Ce permite jailbreak-ul boxei inteligente HomePod a Apple

De obicei, modderii nu se deranjeaza sa efectueze jailbreak pe boxele inteligente, dar mai nou anumiti oameni au reusit acest lucru pe Apple HomePod. Acestia au dezvaluit ce anume permite acest procedeu pe aceasta boxa inteligenta.

Boxa inteligenta de la Apple nu a fost o tinta pentru jailbreakeri, spre deosebire de iPhone-uri si iPad-uri, dar acest lucru se schimba.

Dupa cum informeaza 9to5Mac, coderul L1ngL1ng si o echipa au efectuat jailbreak pe HomePod-ul original pentru prima oara. In prezent, exista suport “partial” limitat la linia de comanda, dar acest lucru ar putea avea ramificatii pentru entuziastii acestui dispozitiv.

CITESTE SI:  Pentru ce vrea Mozilla parerea noastra, legat de Firefox

Jailbreak-urile ar permite pasionatilor sa adauge servicii de muzica, smart home si servicii vocale pe care Apple nu le suporta oficial, de exemplu.

De asemenea, s-ar putea extinde functionalitatea Bluetooth pentru a putea utiliza boxa inteligenta HomePod ca pe o boxa wireless obisnuita pentru Android si pentru alte platforme care in general nu sunt permise acum de Apple.

CITESTE SI:  DJI va putea o vreme vinde drone, in ciuda acestui fapt

Exista, bineinteles, atentionari. Acest lucru nu acopera HomePod mini, desigur. Si, ca in cazul oricarui jailbreak, garantia dispozitivului se poate pierde.

De asemenea, exista posibilitatea ca Apple sa emita update-uri care elimina bresele care permit jailbreak. Acest procedeu functioneaza prin exploatarea breselor de securitate pe care producatori de dispozitive precum Apple de obicei le remediaza cand sunt descoperite.

CITESTE SI:  Ce autonomie are prima masina electrica in serie a Lexus

Nu exista nicio garantie ca un jailbreak va functiona cu softul ulterior al HomePod. Deci este posibil ca boxa inteligenta HomePod sa ramana revina la functiile oficiale ale companiei din Cupertino pana (sau daca) apare un procedeu de jailbreaking pentru codul mai recent. Dar e recomandat sa ramai la softul nemodificat.

Facebook