Ce pericole prezinta inteligenta artificiala, potrivit cofondatorului Google – Sergey Brin

Ce pericole prezinta inteligenta artificiala, potrivit cofondatorului Google, Sergey Brin

Inteligenta artificiala este o tema pregnanta in remarcile recente ale directorilor de top ai Alphabet (compania mama a Google). O scrisoare alcatuita de cofondatorul Sergey Brin nu este o exceptie, iar acesta a gasit timp pentru a numi posibilele pericole in ceea ce priveste siguranta, locurile de munca si corectitudinea.

Adaugati-l pe cofondatorul Google, Sergey Brin, la lista cu oameni care cred ca pericolele legate de inteligenta artificiala ar trebui sa fie abordate in timp util.

Desi acesta nu se afla in aceeasi liga cu oamenii care se tem ca tehnologia ar putea deveni constienta de sine in viitor si sa distruga lumea, cofondatorul Sergey Brin al Google ne avertizeaza asupra diverselor pericole pe care le prezinta inteligenta artificiala in actuala “renastere tehnologica”, pericole precum pierderea locurilor de munca.

CITESTE SI:  Manechinul robotic Euveka vrea sa perturbe industria imbracamintei

Cofondatorul Sergey Brin al Google a scris in Scrisoarea Anuala a Fondatorilor companiei ca munca care se desfasoara acum este “cea mai importanta evolutie a computerelor din viata mea”, dar adauga ca “aceste instrumente puternice aduc, de asemenea, noi intrebari si responsabilitati”.

Google utilizeaza deja inteligenta artificiala in multe dintre produsele si serviciile sale pentru ca acestea sa fie mai bune. Este tehnologia care le permite masinilor sale sa recunoasca obiecte, care propulseaza motorul de traducere al Google, care filtreaza continutul discutabil din rezultatele motorului sau de cautare si pentru multe alte lucruri.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum creeaza sistemul AI al NVIDIA clipuri video slow motion convingatoare

“De la temerile legate de constiinta la probleme precum validarea performantelor masinilor fara sofer”, cofondatorul Sergey Brin al Google scrie ca compania cofondata de el se gandeste serios la aceste pericole si la altele precum modul in care inteligenta artificiala va afecta joburile si care sunt provocarile in realizarea algoritmilor impartiali si transparenti.

O alta ingrijorare legata de inteligenta artificiala este cum poti impiedica astfel de algoritmi sa influenteze oamenii. Cu toate acestea, ramane de vazut cat de repede va avea compania raspunsuri la aceste intrebari legate de inteligenta artificiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *