Ce pedepse severe solicita unii pentru Facebook din partea FTC

Ce pedepse severe solicita unii pentru Facebook din partea FTC

Anumite grupuri solicita ca compania Facebook sa fie pedepsita sever ca rezultat al scandalului Cambridge Analytica, al incalcarilor ulterioare ale confidentialitatii si din cauza repetatelor brese de date ale utilizatorilor.

Grupurile cer FTC din Statele Unite sa efectueze o interventie guvernamentala majora in modul in care Facebook opereaza. Scrisoarea acelor grupuri a subliniat cum ar trebui FTC sa pedepseasca sever compania din Statele Unite.

Facebook a trecut printr-o perioada dificila dupa scandalul Cambridge Analytica, iar situatia inca ramane asa. Unele grupuri majore cer FTC (Comisia Federala de Comert) din Statele Unite sa ia masuri severe impotriva celei mai mari retele sociale a lumii, inclusiv sa o divida ca pedeapsa pentru abuzul pozitiei sale pe piata.

CITESTE SI:  Un update de securitate rezolva o problema care ar putea permite acces deplin la iPhone

Grupuri precum Open Market Institute, Color of Change si Electronics Privacy Information Center au cerut Comisiei Federale de Comert sa intervina in mod semnificativ in modul in care compania opereaza.

Acestea cer o amenda de mai multe miliarde de dolari, o revizuire a practicilor de angajare ale Facebook si chiar divizarea companiei ca pedepse.

Grupurile sunt de parere ca Facebook ar trebui sa fie amendata cu doua miliarde de dolari si ca ar trebui sa renunte la proprietatea asupra WhatsApp si Instagram din cauza esecului de a proteja si datele utilizatorilor acelor platforme.

CITESTE SI:  YouTube are un mod intunecat ascuns pe care il poti activa

“Sunt cerute sanctiuni si pedepse care depasesc cu mult actiunile recente ale FTC”, argumenteaza grupurile. Dar nu este clar daca FTC va asculta de grupuri si va pune in aplicare pedepsele.

In plus, FTC este inchisa in prezent, iar asta deoarece angajatii sai sunt in concediu din cauza inchiderii guvernului Statelor Unite. Facebook nu a comentat inca pe marginea acestui subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *