fbpx
Ce pedeapsa a primit un roman care a atacat prin DDoS jocul World of Warcraft

Ce pedeapsa a primit un roman care a atacat prin DDoS jocul World of Warcraft

Romanul Calin Mateias a supraincarcat printr-un atac DDoS (Distributed Denial of Service) serverele europene ale companiei Blizzard intre februarie si septembrie 2010 cu scopul de a impiedica logarea rivalilor sai in jocul World of Warcraft, a declarat Departamentul de Justitie al Statelor Unite.

Problema cu jocurile online este ca acestea pot fi atacate, cum ar fi prin DDoS. Din pacate, in cazul companiei Blizzard, acum cativa ani in urma jocul World of Warcraft a fost supus unui astfel de atac DDoS, dar vestea buna este ca se pare ca justitia a fost servita hackerului roman responsabil pentru atacul DDoS asupra jocului World of Warcraft care a fost pus numai si numai pe rele.

CITESTE SI:  In curand se vor putea trimite bani folosind Google Assistant

Potrivit stirilor, romanul Calin Mateias in varsta de 38 de ani a fost condamnat la inchisoare pentru un atac DDoS asupra World of Warcraft, romanul supraincarcand printr-un atac DDoS serverele europene ale dezvoltatorului Blizzard pentru a impiedica inregistrarea rivalilor sai in World of Warcraft.

Potrivit Departamentului de Justitie, romanul Mateias – care a atacat prin DDoS World of Warcraft – a fost obligat sa plateasca suma de 29,987 de dolari dezvoltatorului Blizzard al World of Warcraft si va trebui, de asemenea, sa petreaca un an de zile in inchisoarea federala.

CITESTE SI:  De ce va investi MIT intr-un colegiu AI

Raportul Departamentului de Justitie este in felul urmator, “Romanul Mateias, folosind avatarul sau din joc, participa adesea la evenimente de colaborare, cum ar fi descinderi, in care jucatorii isi uneau fortele pentru a indeplini obiectivele jocului, fiind recompensati cu castiguri virtuale sau avantaje in joc. Mateias s-a implicat in dispute cu alti jucatori din mai multe motive, inclusiv impartirea prazii si apartenenta la echipe”.

CITESTE SI:  Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Acest este motivul pentru care romanul a atacat prin DDoS serverele World of Warcraft. De fapt, aceasta nu este prima data cand Blizzard vaneaza hackerii jocurilor sale.

Compania a cautat in mod activ mijloace juridice pentru hackeri si trisori. De asemenea, am vazut cum alte companii au avut pozitii mai dure, cum ar fi PUBG care a dus la arestarea mai multor hackeri in China.