fbpx

Ce parole a stocat in format necriptat Google in ultimii 14 ani

Ce parole a stocat in format necriptat compania Google in ultimii 14 ani

Securitatea unui cont online este determinata de cat de buna are parola. Daca folosesti password-uri precum “123456”, cei rauvoitori nu au nevoie nici macar de hacking pentru a le afla.

Desigur, nu numai parolele trebuie sa fie sigure, ci si metodele de stocare a acestora. La urma urmei, daca o companie nu securizeaza password-urile utilizatorilor sai, oricine are acces in sistemele sale nu ar trebui sa aiba probleme sa le citeasca.

Ai crede ca o companie imensa ca Google a luat masuri pentru a proteja parolele utilizatorilor sai. Dar din pacate nu a fost cazul. Conform companiei Google din Statele Unite, unele password-uri pentru clientii G Suite au fost stocate accidental in format text simplu necriptat, ceea ce inseamna ca nu ar fi fost nevoie de un instrument special pentru a le citi.

CITESTE SI:  Facebook foloseste inteligenta artificiala pentru a detecta reclamele false

Ceea ce determina ca aceasta problema sa fie si mai grava este faptul ca a aparut inca din 2005 si ca abia in ianuarie 2019 compania Google din Statele Unite si-a dat seama ca a comis o eroare.

CITESTE SI:  Motivele pentru care FaceTime nu este inca un standard deschis

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca parolele au fost stocate in text simplu necriptat, Google mentioneaza ca parolele inca erau pastrate in spatele unei infrastructuri criptate.

Asta inseamna ca acestea erau inca intr-o anumita masura securizate la Google. Dar daca cineva a trecut de acea criptare le-a putut citi. De asemenea, compania americana Google mentioneaza ca problema a fost rezolvata intre timp si ca nu a gasit dovezi care sa indice ca cineva a accesat sau utilizat neautorizat password-urile necriptate.

CITESTE SI:  Google dezvolta butoane de panica pentru a opri o rascoala a Inteligentei Artificiale

Dar, pentru a fi in siguranta, Google i-a notificat si sfatuit pe administratorii G Suite sa-si schimbe parolele. Nu este prima data cand o companie a stocat parole in format text simplu necriptat. Anterior, s-a spus ca Facebook a stocat, de asemenea, milioane de password-uri Instagram in text simplu necriptat.