fbpx

Ce obliga Donald Trump TikTok, printr-un nou ordin executiv

Ce obliga Donald Trump TikTok, printr-un nou ordin executiv

Presedintele Donald Trump din Statele Unite a emis ieri un ordin prin care obliga ceva anume compania ByteDance care detine platforma de social media TikTok. Termenul limita oferit e de 90 de zile.

Presedintele Donald Trump din SUA a emis un ordin executiv vineri seara care obliga compania chineza ByteDance care detine TikTok sa vanda businessul in Statele Unite in urmatoarele 90 de zile.

Ordinul indica ingrijorari de securitate nationala si ar anula achizitia de catre compania ByteDance din China a aplicatiei Musical.ly care ulterior a evoluat in TikTok.

CITESTE SI:  Galaxy S6 a consolidat pozitia Samsung pe piata din Statele Unite

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat ca: “Ordinul obliga ByteDance sa cedeze toate interesele si drepturile asupra oricaror bunuri sau proprietati utilizate pentru a permite sau a sustine operarea TikTok in SUA, dar si orice date obtinute sau derivate de la utilizatorii TikTok sau Musical.ly in Statele Unite. CFIUS (Comitetul pentru Investitii Straine in Statele Unite) a efectuat o analiza amanuntita a cazului si a recomandat in unanimitate aceasta actiune presedintelui american Donald Trump, pentru a preveni ca datele personale ale utilizatorilor americani sa fie exploatate”.

CITESTE SI:  Disney Plus nici nu s-a lansat, dar are deja o multime de abonati

Microsoft a purtat discutii pentru a cumpara aplicatia. Donald Trump a emis anterior un ordin de a interzice tranzactiile cu ByteDance si WeChat in SUA si a precizat atunci ca 15 septembrie este termenul limita pentru o vanzare daca ByteDance nu doreste ca platforma TikTok sa fie inchisa in SUA.

CITESTE SI:  Cum vor beneficia utilizatorii Mozilla Firefox din SUA de navigare privata pe internet

Presedintele Donald Trump din SUA a mai insistat ca trezoreria SUA ar trebui sa beneficieze in mod direct de aceasta achizitie a TikTok. “Exista dovezi care ma determina sa cred ca ByteDance ar putea ameninta securitatea nationala a Statelor Unite”, se arata in ordinul lui Donald Trump. De asemenea, este necesar ca compania ByteDance din China sa distruga datele utilizatorilor americani.