fbpx

Ce obiectiv ambitios are compania spatiala a lui Jeff Bezos, de doua decenii

Ce obiectiv ambitios are compania spatiala a lui Jeff Bezos, de doua decenii

Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon din Statele Unite, a fondat si o companie spatiala care se numeste Blue Origin. De doua decenii, acea companie spatiala fondata de Jeff Bezos a avut un anumit obiectiv ambitios. Acea companie spatiala a fost fondata in anul 2000.

Acum zeci de ani in urma, Bezos era fascinat de explorarea spatiului. Acesta a declarat pentru Miami Herald in 1982 ca dorea sa construiasca hoteluri spatiale, parcuri de distractii si colonii de 3 milioane de oameni pe orbita. Obiectivul sau ambitios a fost sa evacueze oamenii de pe planeta.

CITESTE SI:  Amazon lanseaza un fel de rival pentru Youtube

In anul 2000, Jeff Bezos a fondat Amazon si a castigat o avere de 6 miliarde de dolari. Dupa care acesta a infiintat Blue Operations, LLC. Sarcina misiunii era sa trimita milioane de oameni in spatiu pentru a trai si lucra acolo.

Blue Origin a petrecut ultimele doua decenii proiectand si construind rachete pentru acel obiectiv ambitios. Asadar, dupa doua decenii de la fondarea companiei spatiale, sa aruncam o privire asupra companiei spatiale si traseului sau viitor.

CITESTE SI:  Cum vrea serviciul de streaming video Amazon sa tina piept rivalilor

Jeff Bezos a fondat oficial Blue Origin pe 8 septembrie 2000 in Kent, Washington (care acum gazduieste sediul central si cel de cercetare si dezvoltare ale Blue Origin) si a dezvoltat atat vehicule spatiale, cat si motoare de rachete pentru a le lansa.

Existenta Blue Origin nici macar nu a fost dezvaluita pana in anul 2003, cand Jeff Bezos a trecut la cumpararea de terenuri in Texas pentru locul de lansare suborbitala si cel pentru testarea motoarelor.

CITESTE SI:  Pentru ce agentia spatiala americana doreste sa ajunga pe un asteroid

Desigur, nu prea exista motive pentru ca compania spatiala Blue Origin fondate acum doua decenii sa doreasca contributia financiara a publicului, avand in vedere ca, cel mai devreme din 2016, intregul sau buget anual de functionare de miliarde de dolari era asigurat chiar de Jeff Bezos.