fbpx

Ce obiect ar fi lovit un avion Boeing 737 la aterizare

Ce obiect ar fi lovit un avion Boeing 737 la aterizare

Grupo Aeromexico SAB investigheaza ce a lovit un avion Boeing 737 in timp ce acesta se apropia de destinatie in Tijuana, Mexic, la granita cu Statele Unite. Imaginile oferite de mass-media locala au aratat ca varful aeronavei Boeing 737 – care a circulat miercuri – a fost avariat de un obiect necunoscut.

Exista un motiv pentru care autoritatile de reglementare au interzis dronele in jurul aeroporturilor. Asta pentru ca, desi este grozav sa capturezi niste clipuri video sau fotografii cu avioanele care decoleaza sau aterizeaza, dronele s-ar putea dovedi periculoase, avand in vedere ca un pilot fara experienta ar putea pilota accidental dronele prea aproape.

CITESTE SI:  Google devine prima companie de internet straina din Cuba

Din pacate, incidentele din cauza dronelor se intampla prea des. O stire de Bloomberg informeaza ca este posibil ca un avion Boeing 737 de pasageri s-a ciocnit cu o drona in aer in timpul aterizarii.

Conform informatiilor, se pare ca membrii echipajului au auzit un zgomot puternic in timp ce avionul Boeing 737 era in aer si se indrepta catre destinatie.

CITESTE SI:  Si guvernul din Taiwan ingreuneaza companiei ZTE procurarea de componente

La aterizare, s-a dezvaluit ca partea din fata a avionului Boeing 737 a fost avariata, de parca ar fi lovit ceva. Nu este clar daca aeronava s-a ciocnit cu o drona sau nu, dar autoritatile investigheaza situatia.

Potrivit companiei Aeromexico, “Cauza exacta este inca investigata. Avionul a aterizat normal, iar siguranta pasagerilor nu a fost pusa in niciun moment in pericol”.

CITESTE SI:  Creatorul "Bob's Burgers" creeaza primul serial animat pentru Apple

Din fericire, in afara de zgomotul puternic si de distrugerea varfului avionului Boeing 737, nu au existat probleme cu aterizarea si nimeni nu a fost ranit.

Recent, s-a propus un set de standarde la nivel mondial pentru utilizarea dronelor, printre se numara caracteristici precum geofencing care vor impiedica micile aparate de zbor sa intre in anumite zone, cum ar fi aeroporturile.