fbpx

Ce numar urias de obiecte poate recunoaste Google Lens

Ce numar urias de obiecte poate recunoaste Google Lens

Instrumentul de camera cu AI Google Lens poate acum recunoaste un numar urias de obiecte, a dezvaluit compania intr-o noua postare. Google Lens s-a lansat anul trecut intr-o versiune preliminara pe Photos si Assistant si putea atunci recunoaste doar un numar de 250.000 de obiecte.

Google Lens este instrumentul de camera cu AI (inteligenta artificiala) care poate recunoaste obiecte. O versiune preliminara a acestei caracteristici a fost lansata anul trecut pe Photos si Assistant.

CITESTE SI:  Directorul Samsung Mobile se inclina pentru a recastiga increderea consumatorilor

La un moment dat, putea recunoaste doar un numar de circa 250.000 de obiecte. Compania a dezvaluit mai recent ca instrumentul poate recunoaste un numar urias de peste 1 miliard de lucruri.

O experienta Lens reproiectata a fost lansata pe iOS si Android in luna decembrie, iar caracteristica a fost adusa pentru utilizatorii iOS prin aplicatia Google.

Acest lucru a fost posibil prin instruirea mecanismului optic de recunoastere asupra citirii mai multor etichete de produse. Avand in vedere ca Lens poate citi textul, acest instrument poate identifica astfel mai multe produse prin punerea de nume pe ele.

CITESTE SI:  Cum e dispozitivul care fierbe taitei in mod corespunzator

Motorul optic de recunoastere a caracterelor a folosit date din fotografiile capturate de smartphone-uri, iar asta pentru cresterea preciziei acestei caracteristici.

Chiar daca numarul 1 miliard este impresionant, exista o limitare. Instrumentul poate recunoaste numai obiecte care sunt disponibile prin Google Shopping.

CITESTE SI:  De ce e in stare aplicatia Alexa lansata pentru PC-urile Windows 10

Asta inseamna ca acestei caracteristici i-ar putea fi dificil sa recunoasca obiecte obscure. Acestea fiind spuse, 1 miliard este totusi un numar urias, asa ca cel mai probabil caracteristica va oferi rezultate relevante cand un utilizator se bazeaza pe Google Lens pentru a afla mai multe despre ceea ce ii atrage interesul.