fbpx

Ce numar colosal de aplicatii au fost descarcate in 2018

Ce numar colosal de aplicatii au fost descarcate in 2018

Piata aplicatiilor mobile pentru smartphone-uri continua sa creasca, atat in ceea ce priveste numarul de descarcari, cat si suma cheltuita pentru ele in total.

Conform datelor anuale preliminare trimise de App Annie, se estimeaza ca numarul de descarcari globale de aplicatii in 2018 ajunge la 113 miliarde. De asemenea, s-a spus ca in anul 2018 s-au cheltuit 76 de miliarde de dolari pe softurile mobile descarcate.

Daca ai avut vreodata nevoie de vreun motiv pentru a te apuca sa dezvolti softuri mobile, cele mai recente statistici ale App Annie te-ar putea convinge.

CITESTE SI:  Care sunt cele 36 de jocuri clasice care nu au aparut pe PlayStation Classic

Asta pentru ca, conform celor mai noi informatii, se pare ca numarul de descarcari de aplicatii care au avut loc in 2018 este de 113 miliarde, ceea ce reprezinta o crestere de 10% fata de anul precedent.

De asemenea, se pare ca nu numai ca oamenii descarca mai multe aplicatii, dar si cheltuiesc mai multi bani pe aplicatii. App Annie sustine ca cheltuielile pe softurile mobile descarcate in intreaga lume au crescut cu 20% in 2018 fata de anul trecut, la 76 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Laptopul ASUS ZenBook Pro 14 e oficial - specificatii

Retineti ca aceste date reprezinta totalul combinat de pe platformele iOS si Android in 2018 si ca datele nu includ magazinele de aplicatii chinezesti terte.

Asa ca este posibil ca numerele ar putea fi chiar mai mari daca s-ar lua considerare alte magazine de aplicatii si alte sisteme de operare mobile.

CITESTE SI:  Cum pot parintii bloca smartphone-urile adolescentilor, prin Google Family Link

De asemenea, stirea sustine ca jocurile mobile descarcate reprezinta cel mai popular si profitabil format de gaming, ceea ce nu este surprinzator daca iei in considerare cati bani castiga Epic Games cu jocul Fortnite.

Mai mult, se pare ca abonamentele sunt in crestere, ceea ce a contribuit la cresterea cheltuielilor consumatorilor, motiv pentru care companii precum Apple au incurajat dezvoltatorii sa inceapa sa adopte modelul pe baza de abonament.