fbpx

Ce nu mai vinde Microsoft pe Microsoft Store

Ce nu mai vinde Microsoft pe Microsoft Store

Compania Microsoft a eliminat o categorie de produse de pe magazinul sau online Microsoft Store pe data de 2 aprilie. Asta inseamna ca utilizatorii nu vor mai putea cumpara, inchiria si precomanda acele produse. Compania nu a dezvaluit care este motivul din spatele acestei decizii, dar unii l-au speculat.

Microsoft inceteaza toate vanzarile de carti electronice de pe Store pentru PC-urile Windows. Compania a inlaturat categoria Books din magazinul sau online.

Astfel, utilizatorii nu vor mai putea cumpara, inchiria sau precomanda carti prin magazin. Ei vor putea accesa cartile inchiriate anterior pana la inceputul lunii iulie si nu vor mai fi disponibile dupa aceea.

CITESTE SI:  Cum poti scoate din cutie OnePlus 8 fara sa-l ai

Compania a adaugat un articol de asistenta pentru clienti prin care ii informeaza ca va oferi banii inapoi complet pentru tot continutul inchiriat din categoria Carti de pe magazinul online Store.

Clientii magazinului online Store care au inchiriat carti electronice prin magazinul online vor primi detalii de la companie prin e-mail, pentru a sti cum pot primi banii inapoi. Desi compania nu dezvaluie motivele din spatele acestei decizii de renuntare la eBooks, ZDNet spune ca motivul oficial ar putea fi faptul ca se realizeaza o reorganizare strategica a Microsoft Store.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ar putea dezvolta tablete Surface cu preturi mici

Aceasta este o schimbare destul de mare fata de acum cativa ani in urma cand pentru Microsoft eBooks erau o categorie importanta de continut pe Store.

CITESTE SI:  Pentru ce a oferit Amazon 3 dolari clientilor sai

Chiar a investit 300 de milioane de dolari in 2012 pentru a crea o companie Nook Media separata cu Barnes & Nobles. Avand in vedere ca clientii companiei Microsoft au deja la dispozitie mai multe magazine online din care pot cumpara carti electronice, cum ar fi Amazon, Google Play Books si Apple Books, are logica faptul ca Microsoft nu mai vrea sa pastreze categoria Carti pe Store.